12.01.2024
Телеканал NTD

Серби вимагають відставки уряду через масові травневі розстріли

Серби вимагають відставки уряду через масові травневі розстріли

«Сербія проти насильства» — під таким гаслом пройшов черговий антиурядовий протест у Белграді. Марш і мітинг..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

«Сербія проти насильства» — під таким гаслом пройшов черговий антиурядовий протест у Белграді. Марш і мітинг уже вп’яте за останній місяць організувала опозиція. На вулиці вийшли десятки тисяч осіб.

Протест присвячено сумній даті. Місяць тому в Сербії внаслідок двох масових розстрілів загинуло 18 людей, понад 20 дістало поранення. Як уважають, ці трагедії спровокувала пропаганда насильства у ЗМІ. Зокрема, люди невдоволені тим, що в реаліті-шоу показують засуджених злочинців, серед них і вбивць.

[протестувальник]:

«Наша мета — непохитно та наполегливо висувати свої вимоги. Це лише деякі основні правила нормального суспільства. Ми не вимагаємо нічого абстрактного — лише можливості жити в здоровому середовищі».

[протестувальниця]:

«Ми виступаємо проти насильства й добиваємося ліпшого майбутнього як для наших дітей, так і для себе. Життя дається лише раз, і я хочу, щоб мої діти прожили його нормально, і я сама теж».

[протестувальник]:

«Я привів сюди бабусю як доказ того, що не всі старенькі перебувають під впливом ЗМІ, хоча багато хто вважає саме так. Серед них є і з вільним мисленням».

Перший напад стався 3 травня в Белграді. 13-річний підліток відкрив вогонь із пістолета у школі. Він убив дев’ятьох дітей та охоронця. Наступного дня молодик розстріляв з автомата людей у двох селах, що в передмісті Белграда. Загинуло вісім осіб, 14 дістали тяжкі поранення.

Протестувальники в Белграді вимагають змінити керівництво великих телеканалів Сербії та закрити передачі, що підбурюють до насильства. До того ж вони закликають піти у відставку міністра внутрішніх справ Братислава Гашича, голову служби безпеки країни Александара Вуліна та президента Александара Вучича.
Коротке посилання на цю сторінку:

Серби вимагають відставки уряду через масові травневі розстрілиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»В Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: