11.02.2024
Телеканал NTD

У США арештували двох людей, які розповсюджували репресії проти Фалуньгун за межі Китаю

У США арештували двох людей, які розповсюджували репресії проти Фалуньгун за межі Китаю

Двох жителів Лос-Анджелеса арештували за звинуваченнями в участі в розробленій Пекіном незаконній схемі. За даними правоохоронців,..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Двох жителів Лос-Анджелеса арештували за звинуваченнями в участі в розробленій Пекіном незаконній схемі. За даними правоохоронців, вона спрямована на утиск американських прихильників китайської духовної практики Фалуньгун. Влада Китаю їх репресує, починаючи з 1999 року.

За даними Міністерства юстиції США, обидва арештовані намагалися підкупити співробітника податкової служби США, який насправді був федеральним агентом під прикриттям. Вони заплатили йому 5000 доларів готівкою й пообіцяли більшу винагороду, якщо той подасть скаргу до податкової служби з проханням скасувати звільнення організації Фалуньгун від федерального податку.

Якби звільнення скасували, то податкові зобов’язання прихильників Фалуньгун значно зросли б.

У перехопленому дзвінку підозрюваний сказав, що хабар має допомогти владі Китаю «викорінити Фалуньгун».

Посольство Китаю у Вашингтоні звинувачення наразі не прокоментувало.

Фалуньгун – це система медитації і вдосконалення, яка ґрунтується на виконанні простих та плавних вправ і підвищенні моральності згідно з принципами істина, доброта й терпіння.

Вчення почало поширюватися в Китаї у 90-х. Однак у 1999 році колишній голова компартії Цзян Цземінь одноосібно розв’язав гоніння, злякавшись величезної популярності практики. На той час у країні налічувалося коло 70 мільйонів послідовників Фалуньгун.

Репресії тривають донині. Причому компартія Китаю намагається поширювати їх за межі країни.

Так, місяць тому федеральні агенти США арештували двох жителів Нью-Йорка за підозрою в управлінні «таємною поліційною дільницею» влади КНР у китайському кварталі Мангеттена.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США арештували двох людей, які розповсюджували репресії проти Фалуньгун за межі КитаюВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: