12.02.2024
Телеканал NTD

Монтана стала першим штатом США, який заборонив Tiktok

Монтана стала першим штатом США, який заборонив Tiktok

Перший у США. Штат Монтана заборонив на своїй території роботу китайського мобільного застосунку Tiktok. Відповідний законопроєкт..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Перший у США. Штат Монтана заборонив на своїй території роботу китайського мобільного застосунку Tiktok. Відповідний законопроєкт підписав губернатор Грег Жанфорте. Каже, що соцмережа, на яку завантажують короткі відео, загрожує національній безпеці.

Закон набуде чинності 1 січня 2024 року. Відтоді онлайн-магазини Google та Apple не матимуть права пропонувати завантажити TikTok на території Монтани.

У TikTok зареєстровано понад 150 мільйонів американських користувачів. Водночас на соцмережу дедалі більше тиснуть законодавці США й чиновники, які закликають заборонити застосунок на національному рівні. Їх непокоїть, що платформу контролює комуністична влада Китаю.

Так, у березні в комітеті Конгресу США обговорювали, чи має бути у влади КНР доступ до даних користувачів, і як він впливає на те, що американські користувачі бачать у застосунку.

[Брендон Лер, представник уряду штату Монтана]:

«TikTok загрожує національній безпеці. Цей застосунок краде інформацію і дані користувачів, і його змога ділитися цими даними з Комуністичною партією Китаю неприйнятна й порушує права жителів Монтани на приватність».

TikTok належить китайській технологічній компанії ByteDance. Вона розкритикувала рішення губернатора Монтани. Раніше керівництво соцмережі заперечувало, що будь-коли ділилося даними з владою Китаю.

Водночас уряд штату Монтана каже, що TikTok можуть оштрафувати за кожне порушення й сума виплат може сягати 10 000 доларів за день. Те саме стосується й компаній Google та Apple, якщо ті не внеможливлять завантаження застосунку.

Нагадаємо, ще у 2020 році президент Дональд Трамп намагався за допомогою наказу міністерства торгівлі заборонити нові завантаження застосунків TikTok і WeChat. Однак тоді наказ заблокувало кілька судів, і він так і не набрав чинності.
Коротке посилання на цю сторінку:

Монтана стала першим штатом США, який заборонив TiktokПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: