11.12.2024
Телеканал NTD

ООН збирає $2,56 млрд для гуманітарної допомоги Судану

ООН збирає $2,56 млрд для гуманітарної допомоги Судану

Два мільярди 560 мільйонів доларів планує зібрати ООН для допомоги людям у Судані, де триває воєнний..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Два мільярди 560 мільйонів доларів планує зібрати ООН для допомоги людям у Судані, де триває воєнний конфлікт. Про це представники міжнародної організації повідомили на конференції в Женеві.

[Рамеш Раджасінгхам, представник ООН]:

«Це найбільша сума, якої ми коли-небудь потребували для Судану. <…> Криза в Судані швидко переростає в регіональну кризу. Потреби країни фундаментальні й масштабні».

Зі слів голови офісу з координації гуманітарних відносин ООН, унаслідок конфлікту, який почався 15 квітня, сотні людей загинули, понад 5000 поранено, а мільйони втекли з дому й тепер не мають доступу до основних послуг і медичної допомоги. Коло мільйона з них живе просто неба, чимало — у сусідніх країнах.

[Рамеш Раджасінгхам, представник ООН]:

«Нині 25 мільйонів людей, а це більш як половина населення Судану, потребують гуманітарної допомоги й захисту. Це найбільше в історії країни».

Представник Верховного комісара ООН у справах біженців каже, що організація починає збір грошей.

[Рауф Мазу, представник УВКБ ООН]:

«Ми починаємо збирати 472 мільйони доларів, щоб упродовж наступних шести місяців допомагати понад мільйону людей».

Конфлікт у Судані триває між армією країни й ополченцями Сил швидкого реагування. Він спричинив гуманітарну кризу, яка може дестабілізувати регіон і змусити понад 700 тисяч осіб залишити свій дім. З них коло 200 тисяч може втекти до сусідніх країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН збирає $2,56 млрд для гуманітарної допомоги СудануІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: