05.05.2024
Телеканал NTD

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: жителів евакуюють із небезпечної зони

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: жителів евакуюють із небезпечної зони

6 червня 2023 року близько 2:30 ночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. На правому березі Херсонщини..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

6 червня 2023 року близько 2:30 ночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. На правому березі Херсонщини в критичній зоні опинилося орієнтовно 16 тисяч людей.

За інформацією прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля є загроза затоплення до 80 населених пунктів. Почалася евакуація населення, зокрема з мікрорайону Острів, що в Херсоні. Сформовано евакуаційні потяги до Миколаєва.

Різке зниження рівня води у водосховищі може негативно позначитися на Запорізькій АЕС. Проте, як стверджують експерти МАГАТЕ, нині ситуація контрольована.

Президент скликав Раду національної безпеки і оборони України.

Укргідроенерго аналізує ситуацію на місці події. Фахівці уточнюють масштаби руйнувань, швидкість й обсяг води.
Коротке посилання на цю сторінку:

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: жителів евакуюють із небезпечної зониЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Пожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: