14.03.2024
Телеканал NTD

8000 гектарів лісу знищила пожежа в Іспанії

8000 гектарів лісу знищила пожежа в Іспанії

Понад 200 рятувальників і вогнеборців кількох країн протистоять пожежі, що вийшла з-під контролю на південному заході..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Понад 200 рятувальників і вогнеборців кількох країн протистоять пожежі, що вийшла з-під контролю на південному заході Іспанії, в автономній спільноті Естремадура.

Лихо вже залишило згарище замість тисяч гектарів лісу. Також із кількох сіл довелося евакуювати коло 700 осіб. Люди чекають новин у спортивному залі, що за кілька кілометрів від пожежі.

[Анхела Урсачі, евакуйована]:

«Відчуваю гнів, безсилля, смуток, бо багато людей втратило у вогні тварин, землю та все інше. Хоча я цього не маю, мені сумно, бо після стількох років роботи вони втрачають усе. Це несправедливо, особливо з огляду на те, що це зумисний підпал».

Вогонь спалахнув минулого тижня в четвер. Його роздмухав сильний вітер.

Нині згоріло понад 8000 гектарів лісу, що біля кордону з Португалією.

Експерти кажуть, що цьому сприяла надзвичайно суха зима. До того ж в Іспанії уже ось як три роки кількість опадів не досягає норми.

Метеорологи попереджають, що дуже висока пожежна небезпека існує і в інших частинах Іспанії, зокрема на північному сході країни поблизу міста Сарагоса.

Торік в Іспанії сталося 493 пожежі. Вони знищили рекордні 307 тисяч гектарів лісів.
Коротке посилання на цю сторінку:

8000 гектарів лісу знищила пожежа в ІспаніїВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: