29.12.2024
Телеканал NTD

Смертоносна пожежа в дитячому гуртожитку Гаяни: загинуло 19 дітей

Смертоносна пожежа в дитячому гуртожитку Гаяни: загинуло 19 дітей

Пожежа в шкільному гуртожитку в південноамериканській Гаяні забрала життя щонайменше 19 дітей. Ще понад 15 дістали..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Пожежа в шкільному гуртожитку в південноамериканській Гаяні забрала життя щонайменше 19 дітей. Ще понад 15 дістали опіки різного ступеня тяжкості. Серед жертв переважно дівчата, які походять із корінних народів. Також загинув один хлопчик. Коло 13 тіл обгоріло настільки, що для ідентифікації знадобиться ДНК-експертиза.

[Равіндра Дуднах, медичний працівник]:

«Зараз у лікарні 17 пацієнтів. Одинадцять у стабільному стані, п’ять — у критичному».

Пожежа спалахнула о 10:50 у гуртожитку школи, у якій навчаються діти з аборигенних сіл. Вона стоїть у прикордонному шахтарському місті Магдія, де видобувають золото та алмази.

Президент Гаяни провів хвилину мовчання.

[Ірфаан Алі, президент Гаяни]:

«Сьогодні дуже сумний день в історії нашої країни. Це жахливий день, якого не повинно бути. Я прошу всіх, хто зараз на нас дивиться з будь-якого місця, устати й присвятити хвилину молитви за цих дітей та їхні сім’ї».

Причину пожежі наразі з’ясовують. Влада хоче переконатися, що це не підпал. У гуртожитку було п’ять дверей. Однак вони були замкнені, а на вікнах стояли ґрати.

Зазвичай там мешкало близько 60 дівчат віком від 12 до 18 років. Але на момент пожежі їх було менше, бо деякі поїхали на вихідні додому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Смертоносна пожежа в дитячому гуртожитку Гаяни: загинуло 19 дітейГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиСвітові ціни на какао б’ють рекордиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: