14.12.2024
Телеканал NTD

Майстерні, в яких робили мумії, знайшли в єгипетській Саккарі

Майстерні, в яких робили мумії, знайшли в єгипетській Саккарі

Стародавні майстерні, де бальзамували померлих, знайшли в некрополі Саккара поблизу Каїра. Одна належить ХХХ династії Стародавнього..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Стародавні майстерні, де бальзамували померлих, знайшли в некрополі Саккара поблизу Каїра. Одна належить ХХХ династії Стародавнього Єгипту, що існувала з 380 до 343 ріку до нашої ери. Іншу створено за доби Птолемеїв, які правили з 305 року до нашої ери до 30 року нашої ери.

У майстернях робили мумії людей та тварин. Усередині знайшли ліжка, де обмивали тіла.

[Мустафа Вазірі, голова Вищої ради у справах старожитностей Єгипту]:

«Ми виявили маленький отвір, через який стікала вода під час обмивання тіл. Також там були інструменти для видалення внутрішніх органів та канопи, у яких зберігали нутрощі».

Майстерні розташовані поруч із місцем, де чотири роки тому археологи знайшли сотні муміфікованих тварин.

Також серед нових відкриттів у Саккарі – дві невеликі гробниці. Вік однієї – 4400 років. У ній поховано жерця, на ім’я Не Хесут Ба.

[Мустафа Вазірі, голова Вищої ради у справах старожитностей Єгипту]:

«Він мав багато прижиттєвих титулів, а також тих, що отримав після смерті. У гробниці ми знайшли зображення різних сцен із повсякденного життя: збирання врожаю, обробіток землі, гра на музичних інструментах тощо».

Друга гробниця віком 3400 років належить жерцю, на ім’я Мен Хебер, який жив за династії Тутмосідів. У ній знайшли гарну статую.

Саккара – некрополь давньоєгипетського міста Мемфіс. Тут є одинадцять царських пірамід. Центральне місце займає ступінчаста піраміда Джосера.
Коротке посилання на цю сторінку:

Майстерні, в яких робили мумії, знайшли в єгипетській СаккаріУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівУ Дубаї корали вирощують по-новомуЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: