26.12.2024
Телеканал NTD

«Треба цінувати маленькі радощі»: іспанським дітям дозволили гуляти

«Треба цінувати маленькі радощі»: іспанським дітям дозволили гуляти

На набережну іспанського острова Гран-Канарія вперше після шести тижнів карантину вийшли діти. Уряд Іспанії послабив обмеження..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На набережну іспанського острова Гран-Канарія вперше після шести тижнів карантину вийшли діти. Уряд Іспанії послабив обмеження й дозволив гуляти неповнолітнім, молодшим ніж 14 років.

[жителька міста Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія]:
«Після 40 днів ізоляції це просто необхідно. Моя дитина, щойно розплющивши вранці очі, відразу запитала, чи піде сьогодні на вулицю. Й ось ми знову на пляжі “Лас-Кантерас” і бачимо велосипеди й самокати. Нам варто цінувати всі ці маленькі радощі життя, чого ми, мабуть, не робили».

Дітям дозволили виходити на годинну прогулянку в період із дев’ятої години ранку до дев’ятої вечора. Їх мають супроводжувати дорослі, а ще вони мусять дотримуватися соціального дистанціювання. Тобто дітям досі не можна гратися з друзями й обмінюватися іграшками.

В уряді Іспанії вже давно точилися суперечки щодо того, чи дозволяти гуляти неповнолітнім. Деякі обстоюють думку, що ті можуть хворіти безсимптомно й поширювати коронавірус. Однак інші вважають, що така ймовірність дуже мала. Діти давно сидять в ізоляції й мало ймовірно, що заражені.

Країною навіть прокотилася хвиля протестів проти того, що дітей позбавили прогулянок. Влада пішла на поступки, коли в Іспанії почала спадати добова кількість заражених і померлих від коронавірусу.

[житель міста Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія]:
«Гадаю, це правильний захід. Можливо, трохи запізнілий, та він необхідний як для фізичного, так і психічного здоров’я дітей. Занадто довго вони просиділи під замком».

А це Мадрид. Тут вулиці теж наповнилися дітворою. Мами й тата кажуть, що відчули полегшення.

[жителька Мадрида]:
«Дітям це необхідно, особливо малюкам, яким важко зрозуміти, чому потрібно сидіти вдома. Вони вже стали дратівливими й гірше сплять. Гадаю, їм треба перевести дух, погратися й хоч на відстані, але побачитися з іншими дітьми».

Школи поки залишаються закритими. Влада також хоче дозволити з 2 травня займатися на вулиці спортом і гуляти сім’ями. А з 10 травня країна може почати поступово виходити з карантину.

Іспанія друга після США країна у світі, де офіційно виявили найбільше випадків зараження COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Треба цінувати маленькі радощі»: іспанським дітям дозволили гулятиМарокко: лазні закриті, води немає19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: