19.11.2024
Телеканал NTD

Перелітні птахи зупиняються в заснулих містах Лівану

Перелітні птахи зупиняються в заснулих містах Лівану

Ліван під час карантину занурився в тишу. І це, схоже, сподобалося перелітним птахам. Вони зупиняються на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ліван під час карантину занурився в тишу. І це, схоже, сподобалося перелітним птахам. Вони зупиняються на відпочинок навіть у великих містах. Раніше цих пернатих можна було побачити лише в безлюдних районах.

[Махер Оста, голова Товариства охорони природи Лівану]:
«Птахи вже менше бояться. Вони навіть у центрі міста не зустрічають автомобілів і натовпів людей. Ліванські орнітологи бачать, що птахів побільшало. А в об’єктиви фотокамер потрапляють пернаті, яких раніше в Бейруті не бачили».

Фахівці кажуть, що помітили в столиці й передмісті десять видів птахів, які до цих місць ніколи не залітали. А місцеві фермери тепер помічають біля будинків шакалів та інших звірів. Також на стежках біля водойм з’явилися деревні жаби.

[Махер Оста, голова Товариства охорони природи Лівану]:
«Раніше ви не побачили б жаб, яких ми сьогодні зустріли на стежці, бо нею ходило багато людей. А зараз тут лише ми, тому й бачимо жаб».

Над Ліваном щороку пролітають сотні мільйонів перелітних птахів. Деякі зупиняються тут на відпочинок на кілька годин, деякі — на кілька тижнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перелітні птахи зупиняються в заснулих містах ЛівануТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуСрібло в Єгипті — нове золотоУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: