29.05.2024
Телеканал NTD

Що малюють діти на карантині

Що малюють діти на карантині

[Яя, 12 років, Токіо (Японія)

Дата завантаження: 2024-03-29

video

[Яя, 12 років, Токіо (Японія)]:
«Я Яя, мені 12 років. Я живу в Токіо. Я намалювала, як обіймаю свою подругу. Найбільше я зараз хочу обійняти друзів».

Яя та її брат — серед мільйонів дітей, які в усьому світі змушені сидіти вдома на карантині. Чимало з них почали частіше малювати. Зазвичай зображають те, за чим найбільше сумують.

Це Том із Німеччини.

[Том, 6 років, Німеччина]:
«Я Том, мені 6 років. Я намалював будинок бабусі й дідуся, бо їх люблю».

Від Токіо до Буенос-Айреса й від Нью-Йорка до Катманду — діти вийшли на балкони показати журналістам свої малюнки й розповісти, чого їм нині бракує.

[Саурья, 10 років, Нью-Делі (Індія)]:
«Зазвичай я малюю мої улюблені ресторани. Намалював Starbucks, KFC і McDonalds. Ще намалював школу. Для мене це чотири найважливіші речі, звісно, окрім друзів».

А восьмирічний Іван та його старший брат Вінце з Будапешта зобразили великі футбольні м’ячі. Ті ж думки й за тисячі кілометрів у 11-річного Олатунджі. Хлопчик живе в нігерійському місті Лагос.

А дівчатам часто бракує спілкування.

[Лідія, 10 років, Нью-Йорк (США)]:
«Я Лідія, мені 10 років, і я живу в Нью-Йорку. Я сумую за спілкуванням із людьми, тому намалювала, як продаю лимонад. Під час цього можна спілкуватися з іншими. Зараз, коли сидиш під замком, ні з ким не бачишся».

[Міла, 4 роки, Тель-Авів (Ізраїль)]:
«Ми з мамою багато запланували, але коронавірус усе зіпсував. Ми хотіли вирушити в подорож із братиком Яном, хотіли взяти мій велосипед, але нікуди не поїхали».

Деякі малюють сам коронавірус.

[Хала, 4 роки, Дамаск (Сирія)]:
«Я Хала, мені 4 роки, я люблю малювати. Я живу в Дамаску й, коли виросту, хочу стати танцівницею. Це мої батьки, а тут усілякі прикраси. А ось корона, вона від нас якнайдалі. І коли вона повернеться, ми надінемо маски. На мені сукня, а братик у светрі».

А хтось і зовсім не сумує.

[Ніппон, 10 років, Таїланд]:
«А мені нормально, бо я люблю сидіти вдома. Удома веселіше, ніж на вулиці. Я хочу, щоб усі так робили. Це може видатися нудним, та це завадить ковіду поширитися».

Коротке посилання на цю сторінку:

Що малюють діти на карантиніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуНіхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: