25.01.2024
Телеканал NTD

Храм, який плаває біля Гонконгу ось уже 60 років, перенесуть на сушу

Храм, який плаває біля Гонконгу ось уже 60 років, перенесуть на сушу

Це судно насправді храм китайської богині Мацзу, яка, згідно з повір'ям, допомагає рибалкам. Святиня на воді..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це судно насправді храм китайської богині Мацзу, яка, згідно з повір’ям, допомагає рибалкам.

Святиня на воді — уже третя версія храму. Вона ходить затокою приблизно 20 років. Загалом це незвичайне судно можна було бачити біля берегів Гонконгу понад 60 років.

[Лю Тхіксан, історик]:
«Вони (почали) поклонятися своєму божеству й поставили його на судні. Це абсолютно особливий храм, який можна знайти в Гонконзі. Це храм на воді. Такого більше ніде не побачиш».

На судні встановлено вівтар зі статуєю Мацзу. Люди приходять, щоб запалити ладан і поклонитися божеству. Підвішені до стелі ліхтарі прикрашено написами «Бажаю процвітання й безпеки».

У 60-х роках минулого століття храм, присвячений Мацзу, стояв на острові в гирлі Перлинної річки, між Гонконгом і Макао. Це було популярне місце для риболовлі.

Та під час Культурної революції рибалки боялися, що статуї Мацзу зруйнують. Щоб захистити божество, вони перенесли святині на човни й відпливли до Гонконгу.

[рибалка]:
«Як гадаєте, що ми кажемо, коли море починає штормити? Ми промовляємо: “Нехай Мацзу нас захистить і ми повернемося додому здоровими”».

Утім, незабаром судно може із затоки зникнути. Річ у тім, що влада схвалила заявку на будівництво постійного храму. Як очікується, він постане на березі вже наприкінці цього року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Храм, який плаває біля Гонконгу ось уже 60 років, перенесуть на сушуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Кенії люди гинуть від повенейУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: