13.02.2024
Телеканал NTD

Голова УВКПЛ ООН закликав країни Африки завершити конфлікт у Судані

Голова УВКПЛ ООН закликав країни Африки завершити конфлікт у Судані

Переговори про припинення вогню між суданською армією і Силами швидкого реагування, що їй протистоять, як повідомляють,..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Переговори про припинення вогню між суданською армією і Силами швидкого реагування, що їй протистоять, як повідомляють, просуваються успішно. На тлі цього Верховний комісар ООН з прав людини закликав країни, які мають вплив у Африці, допомогти завершити збройний конфлікт.

[Фолькер Тюрк, Верховний комісар ООН з прав людини]:

«Я користуюся цією нагодою, щоб закликати всі впливові країни регіону будь-якими можливими способами вирішити це протистояння».

Фолькер Тюрк додав, що обидві сторони конфлікту (цитата) «порушують міжнародне гуманітарне право».

У четвер Рада ООН з прав людини з невеликою перевагою ухвалила пропозицію посилити моніторинг порушень прав людини в Судані, яку висунули західні країни.

Жодна африканська держава не проголосувала за цю ініціативу.

Переговори про припинення вогню проходять у саудівському порту Джидда. Американські посередники в середу повідомили, що мають «обережний оптимізм» щодо їхніх результатів.

Публічно жодна зі сторін не показала, що готова піти на поступки, щоб покласти край бойовим діям.

Суданська політична організація «Сили свободи та змін», яка очолює план переходу до цивільного правління, заявила, що схвалює переговори.

Головна їхня мета — припинити ракетні обстріли та бої, щоби подолати гуманітарні проблеми, доставити продукти та інші речі, надати медичну допомогу й евакуювати тих, хто цього потребує.

Відколи минулого місяця почалися бойові дії, у Судані загинули сотні мирних жителів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова УВКПЛ ООН закликав країни Африки завершити конфлікт у СуданіУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: