21.04.2024
Телеканал NTD

У Канаді 30 000 осіб евакуювалися через лісові пожежі

У Канаді 30 000 осіб евакуювалися через лісові пожежі

Під владою вогню опинилася канадська провінція Альберта. Майже 30 тисяч осіб мусило покинути свій дім. Ще..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Під владою вогню опинилася канадська провінція Альберта. Майже 30 тисяч осіб мусило покинути свій дім. Ще тисячі людей дістали попередження про можливу евакуацію.

Зараз в Альберті зафіксовано 108 лісових пожеж. 31 з них вийшла з-під контролю. Влада провінції запровадила надзвичайний стан.

[Крісті Такер, прессекретар відділу лісових пожеж]:

«Цього року в провінції загальна площа пожеж перевищила 375 тисяч гектарів».

Понад 40 будівель постраждало. У заповіднику Фокс-Лейк згоріла поліційна дільниця.

[Крісті Такер, прессекретар відділу лісових пожеж]:

«Я рада повідомити, що, наскільки мені відомо, ніхто з жителів Альберти, зокрема й пожежники, під час ліквідації пожеж серйозно не постраждав».

Ця весна на заході Канади була холодною. Але на початку травня стало надто спекотно. У деякі дні температура підіймалася вище за 30 градусів. Це спричинило пожежі.

Минулих вихідних місцями пройшли дощі, які полегшили роботу пожежників. Але в інших районах погода й далі була спекотною та вітряною, що ускладнило ситуацію. На допомогу Альберті прибули вогнеборці з провінцій Квебек та Онтаріо.

За прогнозами синоптиків, наступні кілька днів у південній та центральній частинах Альберти будуть прохолодними та дощовими. На півночі провінції триматиметься спекотна та суха погода.

Цього року в Альберті сталося майже 350 лісових пожеж.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Канаді 30 000 осіб евакуювалися через лісові пожежіАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілляЦентральна Європа й нині в полоні повенейБалкани у вогні: лісові пожежі знищують будинки й змушують людей евакуюватисяГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезонуОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий пітиТони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортомЗапеклі протести в Кенії: поліція стріляє по протестувальниках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: