18.10.2024
Телеканал NTD

Унікальний комплект коштовностей принцеси Діани виставлять на аукціон у Нью-Йорку

Унікальний комплект коштовностей принцеси Діани виставлять на аукціон у Нью-Йорку

«Лебедине озеро» — таку назву дістав цей комплект коштовностей після загибелі принцеси Діани. Нині, через 26..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

«Лебедине озеро» — таку назву дістав цей комплект коштовностей після загибелі принцеси Діани. Нині, через 26 років, його виставлять на торги в Нью-Йорку.

Намисто з діамантів та перлів леді Ді наділа під час своєї останньої офіційної появи на публіці. Це було в червні 1997 року.

[Арлан Еттінгер, президент аукціонного дому]:

«Принцеса була на урочистому відкритті вистави “Лебедине озеро” в Альберт-холі в Лондоні. Вона була покровителькою танців. Це була чудова подія. Діану сфотографували десятки тисяч разів».

Платинове кольє і сережки інкрустовано діамантами загальною вагою 52 карати, а також прикрашено сімома перлинами Південних морів. Дизайн виробів розробила сама Діана. Цей комплект мав стати символом нового життя принцеси після розлучення з принцом Чарльзом.

На спектакль «Лебедине озеро» Діана наділа тільки намисто. Після цього ювеліри попросили його повернути, бо сережки ще не були готові. Кольє було необхідне, щоб завершити роботу.

Цей комплект мав стати подарунком для принцеси. Але вона його так і не отримала. Леді Діана загинула в автокатастрофі за два місяці після вистави. Згодом королівська родина попросила ювелірну фірму продати коштовності.

Аукціоністи вважають цей лот унікальним, бо інші прикраси леді Діани навряд чи колись потраплять на торги.

[Арлан Еттінгер, президент аукціонного дому]:

«У скільки оцінити єдину прикрасу Діани, яку продадуть? Важко сказати. Можливо, за неї заплатять п’ять мільйонів доларів чи десять мільйонів, а можливо, п’ятнадцять мільйонів. Усе може бути. Але ми вважаємо ці коштовності винятковими й неоціненними».

Принцеса Діана була дружиною принца Чарльза з 81-го по 96-й рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальний комплект коштовностей принцеси Діани виставлять на аукціон у Нью-ЙоркуГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівПінболом захоплюється дедалі більше молодіІракський перукар створює картини з волосся клієнтівБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: