13.12.2024
Телеканал NTD

У Пакистані тривають протести після арешту ексміністра Імрана Хана

У Пакистані тривають протести після арешту ексміністра Імрана Хана

Тисячі людей протестують на вулицях міст Пакистану після арешту експрем'єр-міністра країни Імрана Хана. Його затримало Агентство..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Тисячі людей протестують на вулицях міст Пакистану після арешту експрем’єр-міністра країни Імрана Хана. Його затримало Агентство боротьби з корупцією.

Щоб розігнати людей, відправили десятки воєнізованих формувань.

Повідомляють про загибель щонайменше одного протестувальника. Утім, жертв може бути більше. Люди кажуть, що поліція почала стріляти.

[Малік Асіф Тарін, протестувальник]:

«Як бачите, тут стріляють. Це не індійський кордон, а місто Кветта. Ні в чому не винних робітників обстрілюють кулями, а також пускають на них сльозогінний газ».

Перед арештом впливові військовики дорікнули Хану в тому, що той не раз звинувачував старшого військового офіцера у спробі спланувати його вбивство, а колишнього командувача збройних сил — у причетності до усунення його від влади, яке відбулося торік.

У трьох із чотирьох провінцій Пакистану запроваджено режим надзвичайного стану, який забороняє будь-які збори в громадських місцях.

Водночас прихильники Хана заблокували основні дороги в низці міст і штурмують військові будівлі в Лахорі та Равалпінді — колишній столиці країни.

Згідно з опитуваннями, Хан — найпопулярніший лідер Пакистану. 70-річний політик, у минулому гравець у крикет, активно веде свою політичну діяльність. Проте у квітні 2022 року його усунули з посади прем’єра після винесення вотуму недовіри в парламенті. А в жовтні на його конвой вчинили напад. Тоді він очолював марш протесту до Ісламабада, закликаючи до дострокових виборів.

Протести охопили країну в непростий період. Пакистан намагається вийти з найглибшої за десятиліття економічної кризи, яку супроводжує небувала інфляція.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пакистані тривають протести після арешту ексміністра Імрана ХанаУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСвітові ціни на какао б’ють рекордиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиАфіни накрила пилова буря із СахариЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: