13.03.2024
Телеканал NTD

По Ізраїлю із Сектора Гази випустили понад 400 ракет

По Ізраїлю із Сектора Гази випустили понад 400 ракет

Другий раунд транскордонного вогню за тиждень. Він стався після того, як Ізраїль у вівторок завдав ударів..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Другий раунд транскордонного вогню за тиждень. Він стався після того, як Ізраїль у вівторок завдав ударів по трьох командирах терористичного угруповання «Ісламський джихад». ЦАХАЛ каже, що ліквідовані бойовики планували напади на ізраїльтян.

У середу із Сектора Гази по Ізраїлю випустили близько 400 ракет. Як повідомив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу, третина з них не долетіла та впала на палестинській території. Також зафіксували влучання у житлові будинки в ізраїльському місті Сдерот. Сирени гуділи не лише в прикордонних районах, а й у Тель-Авіві.

[Есті Шербеліс, жителька Тель-Авіва]:

«Це страшно для обох сторін. Нам страшно. Так, ми біжимо в укриття. Знаєте, я згадую, як було раніше, і це було жахливо. Це також жахливо для палестинських дітей, які не мають укриттів. Тож я співчуваю і нам, і їм. Це дуже сумна ситуація».

У відповідь на обстріл Ізраїль продовжив операцію «Стукіт по даху», ціллю якої є будинки з базами лідерів «Ісламського джихаду».

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Громадяни Ізраїлю, кампанія все ще триває. Цієї миті наші сили завзято атакують Сектор Гази, примушуючи терористичні організації дуже поплатитися. Я хотів би повторити: хай би хто завдав нам шкоди, хай би хто надіслав проти нас терористів, він за це заплатить».

Армія Ізраїлю повідомляє, що вразила понад 50 цілей, зокрема місця запуску ракет. «Ісламський джихад» заявив, що три будинки в Газі, мешканців яких, мабуть, було евакуйовано після попереджень Ізраїлю, обстріляли після настання темряви.

Минулого тижня «Ісламський джихад» запустив понад 100 ракет по Ізраїлю, а ізраїльські ВПС завдали ударів по цілях у Газі. Загострення почалося після того, як один ісламістський бойовик помер унаслідок голодування на знак протесту в ізраїльській в’язниці.
Коротке посилання на цю сторінку:

По Ізраїлю із Сектора Гази випустили понад 400 ракетПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: