14.01.2024
Телеканал NTD

Військова влада М’янми випустила на волю понад 2000 в’язнів, зокрема політичних

Військова влада М'янми випустила на волю понад 2000 в'язнів, зокрема політичних

Обійми та сльози радості. М'янмарці зустрічають у Янгоні автобус із помилуваними в'язнями. Військова хунта оголосила, що..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Обійми та сльози радості. М’янмарці зустрічають у Янгоні автобус із помилуваними в’язнями. Військова хунта оголосила, що звільнить понад 2000 осіб, які відбувають покарання у тюрмах. Серед них журналіст і безліч політичних дисидентів.

Водночас Асоціація допомоги політичним в’язням повідомляє, що в більшості помилуваних тюремний термін добігав кінця. За даними організації, у місцях позбавлення волі залишаються ще тисячі політв’язнів.

М’янмарські військовики захопили владу в лютому 2021 року. Причиною стало невдоволення результатами парламентських виборів. Вони вважали, що зайняли надто мало депутатських місць через фальсифікації.

Проти держперевороту виступили десятки тисяч громадян М’янми. Військова влада почала придушувати мирні протести. Асоціація допомоги політичним в’язням підрахувала, що було вбито 3500 протестувальників, і щонайменше 17 тисяч потрапило до тюрми.

Військовики також арештували держрадника та голову МЗС М’янми Аун Сан Су Чжі. Її звинуватили в численних злочинах і засудили до 33 років в’язниці. Серед помилуваних її немає.

Утім, поки що невідомо, що чекає і звільнених. Їх попередили, що за повторні протести проти військової влади їх буде покарано. До того ж незакінчений нині термін додадуть до нового.

Помилування в’язнів у М’янмі — звичайна практика. Його проводять з нагоди важливих буддійських свят. Так, у липні 2021 року випустили на волю майже 2300 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Військова влада М’янми випустила на волю понад 2000 в’язнів, зокрема політичнихУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійВеликі повені на півночі Іраку: є загибліВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: