18.03.2024
Телеканал NTD

Фермер на Харківщині самотужки розміновує свої поля

Фермер на Харківщині самотужки розміновує свої поля

Засіяні мінами поля — один із наслідків нинішньої російсько-української війни. І хоча чимало земель від загарбників..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Засіяні мінами поля — один із наслідків нинішньої російсько-української війни. І хоча чимало земель від загарбників уже звільнено, господарювати на них неможливо.

Проте директор однієї агрокомпанії, що на Харківщині, наперекір усьому однаково планує вести весняно-польові роботи. Він не став чекати допомоги від перевантажених саперів і придумав, як очистити свої землі самотужки.

Олександр Кривцов розробив трактор, який може витримувати вибухи. У розробці використав броню пошкодженої російської військової техніки. Також купив систему, яка дає змогу керувати трактором дистанційно — з ковша екскаватора, який перебуває поруч.

[Олександр Кривцов, директор агрокомпанії]:

«Ми взялися за це чисто через те, що підійшов час сівби. А ми нічого не можемо робити, бо працівники ДСНС дуже зайняті».

Начальник підрозділу розмінування ДСНС, який наглядає за роботою трактора-розмінувальника, Сергій Дудак зазначив, що через великий обсяг роботи очищувати поля просто ніколи.

[Сергій Дудак, начальник підрозділу розмінування ДСНС України]:

«Обсяги дуже великі. Наприклад, це поле не один рік треба вручну розміновувати, щоб дати гарантію, що тут нічого немає».

За словами Сергія Дудака такий трактор — дуже добра ідея, бо всередині немає водія й ризик для життя виключений. До того ж він дає змогу розчистити набагато більшу територію, якщо порівнювати з ручним розмінуванням.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, росіяни замінували приблизно 30 % території України.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермер на Харківщині самотужки розміновує свої поляВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: