13.12.2024
Телеканал NTD

Понад 100 осіб арештували в Європі під час облав на центри італійської мафії

Понад 100 осіб арештували в Європі під час облав на центри італійської мафії

У Німеччині й у всій Європі арештували понад 100 осіб під час облави на італійське мафіозне..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

У Німеччині й у всій Європі арештували понад 100 осіб під час облави на італійське мафіозне угруповання «Ндрангета». Арештованих підозрюють у торгівлі наркотиками та зброєю з латиноамериканськими організаціями.

За даними Європолу, операція охопила Італію, Німеччину, Бельгію, Португалію, Іспанію, Словенію, Румунію, Бразилію та Панаму. Злочинна мережа переважно постачала наркотики з Південної Америки до Європи та Австралії.

Прибуток вкладала в нерухомість, ресторани, готелі, автомийки, супермаркети та інші види комерційної діяльності.

У Німеччині слідчі вийшли на кафе-морозиво, що в місті Зіген. Його використовували для відмивання грошей. Заклад уже закрили.

[Олівер Гут, представник поліції]:

«Ми змогли встановити, що ресторани й кафе-морозиво, керовані “Ндрангетою”, крім відмивання грошей, мають ще одну мету — бути стратегічною базою. Працівника кафе-морозива розшукували на підставі європейського ордера на арешт, виданого італійською владою, бо він був членом злочинної організації з Італії, яка спеціалізувалася на торгівлі наркотиками. Він використовував кафе-морозиво в Зігені і свою квартиру як укриття».

«Ндрангета», що виникла в італійському регіоні Калабрія, уже перевершила «Коза Ностру» і стала наймогутнішим мафіозним угрупованням у країні. Її також уважають однією з найбільших злочинних мереж у світі.

Водночас в угрупованні точаться кланові чвари. Їхньою кульмінацією стали масові розстріли, зокрема вбивство у 2007 році шістьох людей у німецькому місті Дуйсбург.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 100 осіб арештували в Європі під час облав на центри італійської мафіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: