18.03.2024
Телеканал NTD

США відправлять 1500 військовослужбовців на кордон із Мексикою

США відправлять 1500 військовослужбовців на кордон із Мексикою

Адміністрація Джо Байдена відправить півтори тисячі військовослужбовців на американо-мексиканський кордон. Вона очікує величезного напливу нелегальних мігрантів...

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Адміністрація Джо Байдена відправить півтори тисячі військовослужбовців на американо-мексиканський кордон. Вона очікує величезного напливу нелегальних мігрантів.

Незаконні перетини кордону можуть почастішати після скасування деяких антиковідних обмежень. 11 травня спливає термін дії документа під назвою «Розділ 42», який підписав ще Дональд Трамп.

Тимчасові правила дозволяли висилати мігрантів — не мексиканських громадян із США назад до Мексики. Водночас їм не можна було подати прохання про притулок.

Нині ж експерти очікують, що відбуватиметься понад десять тисяч незаконних проникнень щодня.

Американські військовики прибудуть на кордон 10-го травня й перебуватимуть там три місяці.

[Пет Райдер, представник міністерства оборони США]:

«Вони заповнять критичні прогалини в роботі прикордонників: будуть вести спостереження, вносити дані та охороняти склади».

Водночас армійці прямо не братимуть участі в роботі правоохоронних органів, тобто затримувати мігрантів їм не доведеться. За ці три місяці влада має набрати контрактників і тоді зможе обходитися без допомоги військовиків.

Зараз на кордоні ще перебуває 2500 нацгвардійців США.

За президентства Байдена на кордоні затримали рекордну кількість нелегалів. Республіканці незадоволені тим, що він відмовляється від жорсткої міграційної політики Трампа. Демократи ж, навпаки, уважають дії Байдена щодо мігрантів надто суворими.
Коротке посилання на цю сторінку:

США відправлять 1500 військовослужбовців на кордон із МексикоюВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: