04.04.2024
Телеканал NTD

Екстремальна спека настала на узбережжі Середземного моря в Іспанії

Екстремальна спека настала на узбережжі Середземного моря в Іспанії

Нові рекорди б'є спека в Іспанії. У регіоні Коста-дель-Соль, що в Андалусії, температура перевищила 32 градуси..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Нові рекорди б’є спека в Іспанії. У регіоні Коста-дель-Соль, що в Андалусії, температура перевищила 32 градуси Цельсія. Місцеві жителі й туристи вже засмагають на березі Середземного моря.

[туристка з Великої Британії]:

«Мене дивує така спека. Ми не очікували, що буде 30 градусів. Сподівалися, що хоча б 25. Тож я приємно здивована».

[жителька Іспанії]:

«Погода дивовижна. Можна сходити на пляж, і вода досить хороша. Можна радіти. В Андалусії почалося літо».

[житель Іспанії]:

«Погода пречудова. Іноді хмарно, а потім знову сонячно».

Метеорологічне агентство Іспанії повідомило, що минулого тижня в аеропорту Кордови зареєстрували 38,8 градуса Цельсія. Це абсолютний рекорд квітня в материковій частині країни. Попередній зафіксували у 2011 році в Ельче, що на сході Іспанії. Тоді температура була на 0,2 градуса нижчою.

А це водосховище Сан-Понс, що в каталонській провінції Льєйда. Воно заповнене лише на третину. Схожа ситуація і в інших регіонах Іспанії.

Піренейський півострів потерпає від тривалої посухи. З жовтня по травень опадів тут випало майже на чверть менше, ніж за той же період рік тому. Через це є побоювання, що це літо теж буде екстремально спекотним, що може зумовити масштабні лісові пожежі. Торік у країнах Євросоюзу вогонь випалив 8000 квадратних кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екстремальна спека настала на узбережжі Середземного моря в ІспаніїТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЯку країну визнали найщасливішоюПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: