16.10.2024
Телеканал NTD

Ультрамарафонець замкнув себе на 15 днів у скляному кубі

Ультрамарафонець замкнув себе на 15 днів у скляному кубі

Болгарський ультрамарафонець Красі Георгієв збирається 15 днів провести у скляному кубі посеред парку Софії. Так він..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Болгарський ультрамарафонець Красі Георгієв збирається 15 днів провести у скляному кубі посеред парку Софії. Так він хоче зібрати гроші на доброчинність.

Зібрані кошти підуть на лікування різних залежностей дітей і підлітків: до алкоголю, наркотиків, комп’ютерів і телефонів, а також енергетичних напоїв.

Скляний куб поставили на постаменті перед Національним палацом культури в Софії. У Георгієва всередині буде лише ліжко й бігова доріжка. Ні книжок, ні гаджетів узяти із собою не можна буде.

[Красі Георгієв, ультрамарафонець]:

«15 днів я буду замкнений усередині. Із зовнішнім світом спілкуватимуся всього 30 хвилин на день: просто відповідатиму на запитання. Одна з причин, через яку я це роблю, — доброчинність. Гроші, які ми заробимо, підуть на профілактику й лікування згубних звичок. Мова йде про наркотики, про цифрову залежність, про все, до чого можуть звикнути діти й молодь».

Спортсмен каже, що це для нього не фізичний, а психологічний експеримент.

[Красі Георгієв, ультрамарафонець]:

«Я не знаю, що зі мною станеться, бо ніколи цього не робив. І мені буде дуже некомфортно замкненому в коробці».

Георгієв також відомий як мотиваційний коуч і меценат. Він пробіг уже 30 ультрамарафонів у всьому світі: від Арктики до Камбоджі.

На його рахунку перегони в каліфорнійській Долині смерті, що завдовжки 217 кілометрів. А у 2019 році Георгієв пробіг 1200 кілометрів через Болгарію, Північну Македонію та Албанію, щоб закликати уряди поліпшити інфраструктуру.

Зазначимо, що у 2003 році американський ілюзіоніст Девід Блейн провів 44 дні в прозорій коробці, підвішеній над берегом Темзи в Лондоні. Весь цей час він пив лише воду. Утім, медіа й громадськість такий екстремальний досвід більше критикували, ніж схвалювали.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ультрамарафонець замкнув себе на 15 днів у скляному кубіКвітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиціїОнігірі — душа японської кухніАвстралійка відкрила ресторан для аутистівВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжВиставка старовинних килимів приваблює колекціонерів і торговців до СтамбулаКартину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в ЛондоніЯк день літнього сонцестояння відзначають у Великій БританіїОманський регіон Дофар — рай для шанувальників руїн та історіїБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремесло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: