Indomie — популярний індонезійський бренд. У Малайзії вже почали перевіряти локшину цього виробника на всіх пунктах увезення. Також малазійська влада закликала компанію відкликати всю свою продукцію.
Водночас індонезійський харчовий регулятор сказав, що продукт безпечний для споживання, бо відповідає всім стандартам.
У Джакарті, столиці Індонезії, по різному реагують на це повідомлення.
[житель Індонезії]:
«Це жахливо. Надіюся, це неправда. Багато індонезійців люблять Indomie, тому маю надію, що це виявиться неправдою».
Дехто каже, що й далі їстиме цю локшину, попри повідомлення.
[жителька Індонезії]:
«Я даю дітям Indomie лише кілька разів на тиждень. Завжди так робила. Хоч є такі повідомлення, ми однаково їстимемо цю локшину».
Окис етилену спричинює гостре отруєння, яке може призводити до головного болю, блювання, спазмів і знепритомнення. Водночас речовина легко проникає через одяг та взуття й подразнює шкіру.
[жителька Малайзії]:
«Небезпечно, адже це популярна й доступна їжа, особливо для студентів. Дешева. Тож ми граємо в рулетку з їжею. Невідомо, у якій пачці опиняться канцерогени».
Компанія-виробник відмовилася від коментарів. Вона має в усьому світі понад 20 підприємств. Її локшина доступна більш ніж у 100 країнах.
Коротке посилання на цю сторінку: