13.03.2024
Телеканал NTD

«Ми граємо в рулетку з їжею»: жителі Малайзії та Індонезії стурбовані харчовим скандалом

«Ми граємо в рулетку з їжею»: жителі Малайзії та Індонезії стурбовані харчовим скандалом

Споживачі в Малайзії та Індонезії стурбовані повідомленнями про канцерогени в популярній їжі. Так, у локшині швидкого..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Споживачі в Малайзії та Індонезії стурбовані повідомленнями про канцерогени в популярній їжі. Так, у локшині швидкого приготування Indomie зі смаком курки виявили окис етилену.

Indomie — популярний індонезійський бренд. У Малайзії вже почали перевіряти локшину цього виробника на всіх пунктах увезення. Також малазійська влада закликала компанію відкликати всю свою продукцію.

Водночас індонезійський харчовий регулятор сказав, що продукт безпечний для споживання, бо відповідає всім стандартам.

У Джакарті, столиці Індонезії, по різному реагують на це повідомлення.

[житель Індонезії]:

«Це жахливо. Надіюся, це неправда. Багато індонезійців люблять Indomie, тому маю надію, що це виявиться неправдою».

Дехто каже, що й далі їстиме цю локшину, попри повідомлення.

[жителька Індонезії]:

«Я даю дітям Indomie лише кілька разів на тиждень. Завжди так робила. Хоч є такі повідомлення, ми однаково їстимемо цю локшину».

Окис етилену спричинює гостре отруєння, яке може призводити до головного болю, блювання, спазмів і знепритомнення. Водночас речовина легко проникає через одяг та взуття й подразнює шкіру.

[жителька Малайзії]:

«Небезпечно, адже це популярна й доступна їжа, особливо для студентів. Дешева. Тож ми граємо в рулетку з їжею. Невідомо, у якій пачці опиняться канцерогени».

Компанія-виробник відмовилася від коментарів. Вона має в усьому світі понад 20 підприємств. Її локшина доступна більш ніж у 100 країнах.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Ми граємо в рулетку з їжею»: жителі Малайзії та Індонезії стурбовані харчовим скандаломТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: