28.05.2024
Телеканал NTD

Із Судану евакуювали іноземних громадян, але тисячі, як і раніше, залишаються в країні

Із Судану евакуювали іноземних громадян, але тисячі, як і раніше, залишаються в країні

Країни екстрено евакуюють своїх громадян із Судану, де тривають запеклі бої за владу. Зокрема в столиці..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Країни екстрено евакуюють своїх громадян із Судану, де тривають запеклі бої за владу. Зокрема в столиці Хартумі та прилеглих містах.

Чотири військові літаки вже вивезли з країни 343-х йорданців, палестинців, іракців, сирійців та німців. Влада Судану організувала вильоти з Порт-Судана, що за 650 кілометрів від Хартума.

Літаки приземлилися в Аммані, столиці Йорданії. Люди кажуть, що покидали домівки під кулями.

[Хаділь Ібрагім, евакуйована]:
«Коли все почалося, ми спали й гадки не мали, що таке станеться. Було складно. Днів п’ять ми жили без електрики й води. Потім перебралися до друга. Сиділи в нього вдома під обстрілом і розуміли, що можемо щомиті померти».

Головний міжнародний аеропорт у Хартумі через бої закрито. Тож тисячі іноземців, зокрема співробітники посольств, працівники гуманітарних організацій і студенти не можуть вилетіти додому.

Бойові дії тривають у країні з 15 квітня. Армія протистоїть воєнізованим формуванням, які намагаються захопити владу. Усе це супроводжується авіаударами. Як повідомляють, унаслідок боїв загинули вже сотні мирних громадян.

Обидві сторони майже щоденно погоджують припинення вогню. Однак щоразу його порушують.

Бойові дії спалахнули за чотири роки після того, як під час народного повстання було повалено незмінного лідера Омара аль-Башира.
Коротке посилання на цю сторінку:

Із Судану евакуювали іноземних громадян, але тисячі, як і раніше, залишаються в країніСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: