05.02.2024
Телеканал NTD

У США заарештовано китайських агентів, які стежили за мирними громадянами

У США заарештовано китайських агентів, які стежили за мирними громадянами

Збирання особистої інформації, організування агресивних мітингів та замовлення наклепницьких статей у ЗМІ. Саме це робили два..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Збирання особистої інформації, організування агресивних мітингів та замовлення наклепницьких статей у ЗМІ. Саме це робили два агенти китайської компартії, яких недавно арештували в Нью-Йорку. Прокурори кажуть, що для переслідування дисидентів вони організували своєрідну китайську поліційну дільницю.

Найбільше приділяли уваги прихильникам Фалунь Дафа, які в комуністичному Китаї нині зазнають масштабних репресій.

Представники Інформаційного центру Фалунь Дафа в США подякували ФБР і міністерству юстиції за заходи захисту китайських громад. Голова Центру Леві Броуді каже, що агенти Пекіна ведуть у країні масштабне стеження за місцевими китайцями вже 20 років.

[Леві Броуді, голова Інфоцентру Фалунь Дафа]:
«Погрози вбити, фізичні напади, проникнення в будинки, залякування в мережі, втручання в особисте життя, погрози родичам, які залишилися в Китаї… Ми стикаємося із цілим спектром проблем, яких завдають нам агенти китайської компартії (КПК). Дуже надихає, що мін’юст ужив заходів».

Двох американців китайського походження — Лу Цзяньвана та Чен Цзіньпіна — арештували минулого тижня. Їхня незареєстрована поліційна дільниця діяла від імені міського бюро громадської безпеки міста Фучжоу. Як припускають, її відкрили у 2022 році для реалізації політики переслідування прихильників Фалунь Дафа та інших груп.

[Леві Броуді, голова Інфоцентру Фалунь Дафа]:
«Наприклад, тут, у Нью-Йорку, кілька років тому було організовано величезні групи людей, щоб нападати, словесно ображати та залякувати практикувальників Фалуньгун прямо на вулицях міста впродовж багатьох днів».

За словами Леві Броуді, у США діє ціла армія таких агентів, і двоє арештованих — лише верхівка айсберга. Він зазначає, що найефективніший спосіб протидії — ще більше арештів та звинувачень.

[Леві Броуді, голова Інфоцентру Фалунь Дафа]:
«Агенти КПК, злочинці, які діють від її імені, переслідують не лише Фалуньгун, але різні групи, які, як вони вважають, викривають брехню КПК, викривають порушення прав людини. І це відбувається скрізь: у бізнесі, в університетах, у ЗМІ — скрізь. Гадаю, дуже важливо розуміти, наскільки це масштабна проблема».

Фалунь Дафа (інша назва — Фалуньгун) — це система самовдосконалення, яка містить медитативні вправи цігун і духовний розвиток. У Китаї до 1999 року вона була дуже популярною і мала коло 100 мільйонів прихильників. Ця кількість перевищувала тогочасну чисельність членів керівної в країні комуністичної партії, тож влада розпочала кампанію придушення. Репресії тривають донині. Це позбавлення волі, тортури у в’язницях і, згідно з низкою правозахисних звітів, навіть насильницьке вирізання органів у прихильників Фалуньгун для продажу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США заарештовано китайських агентів, які стежили за мирними громадянамиПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: