28.05.2024
Телеканал NTD

Тисячі суданців тікають до Чаду, рятуючись від бойових дій

Тисячі суданців тікають до Чаду, рятуючись від бойових дій

Тисячі суданців утекли до сусідньої країни Чад, щоб урятуватися від боїв, що точаться між армією та..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Тисячі суданців утекли до сусідньої країни Чад, щоб урятуватися від боїв, що точаться між армією та арабськими ополченцями.

У цьому імпровізованому таборі — сотні людей. Загалом, за даними ООН, уже втекло коло 20 тисяч осіб. Й оскільки боротьба за владу триває, вимушених переселенців буде більше.

Багато хто не знає, де їхні родичі.

[Дескі Абдулає Бедім, біженка із Судану]:
«До нас прийшли озброєні люди й сказали забиратися, доки ми не попали під перехресний вогонь. Ми поспіхом поїхали на ослі сюди. Я розлучилася зі своїми сімома дітьми й не можу їх знайти. Ми бачили, як арабські ополченці вбивали батьків, які нічого не зробили. Не розуміємо, чому ми стали жертвами безпричинного варварства».

Більшість людей лишається просто неба. Деякі роблять укриття з гілок, палиць та обрізків тканини.

[Сура Харун Фараджаллах, біженка із Судану]:
«Ми із сім’єю втекли із села Тибелті, що в Судані, бо арабські ополченці почали нападати на наші громади. Ми мусили прийти сюди, щоб урятуватися. Тепер ми в безпеці, але без їжі та води. Тут до того ж негода, а в нас немає укриття».

Насильство в Судані спалахнуло 15 квітня, коли добре озброєні Сили швидкого реагування спробували здійснити державний переворот. Їм протистоїть урядова армія.

Як наслідок, вулиці столиці та її околиці перетворилися на поле бою.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців очікує, що за найгіршого розвитку подій до Чаду втече ще 100 тисяч осіб.

Хвиля прибулих тисне на країну, яка вже прийняла 400 тисяч суданців, які втекли від попередніх конфліктів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі суданців тікають до Чаду, рятуючись від бойових дійПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиГонконг посилив закон про нацбезпекуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: