27.04.2024
Телеканал NTD

Смертоносний торнадо зруйнував міста в американському штаті Оклахома

Смертоносний торнадо зруйнував міста в американському штаті Оклахома

Зруйновані будинки, гори уламків, розкидані на дорогах стовпи електропередачі й вирвані з корінням дерева. Жителі міста..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Зруйновані будинки, гори уламків, розкидані на дорогах стовпи електропередачі й вирвані з корінням дерева.

Жителі міста Коул, що в центрі Оклахоми, оговтуються після жаху. Через штат пронісся торнадо й забрав життя щонайменше трьох людей.

Скотт каже, що вони з дружиною не встигли заховатися, тому перечікували лихо на кухні. За його словами, уламки літали просто над головою.

[Скотт Каррі, місцевий житель]:
«Ми побачили, що вітер посилився. Вирішили, що треба потрапити в укриття. Але доки ми дійшли до кухні, зі спальні вже зірвало дах. Мені довелося схопити дружину за руку й тримати, оскільки торнадо її витягував. Я намагався держатися за життя».

А Дінна та її родичі зараз рятують шість своїх корів. У хліві обвалився дах. Але, на щастя, тварини не постраждали.

[Дінна Сурбер, місцева жителька]:
«Я сиділа й дивилася новини. Тут мені зателефонували друзі й сказали, що він просто наді мною. Зникло світло, ми побігли у ванну. З вікна я бачила, як дерева гойдалися на всі боки».

Рятувальники вже завершили оглядати завали та діставати з-під них людей. Експерти вважають, що це був третій за силою торнадо за шкалою Фудзіти. Тобто швидкість вітру в епіцентрі сягала 265 кілометрів за годину.

Утім, цей вихор був не сам. Загалом, за даними Національної метеорологічної служби США, сформувалося 18 торнадо. Вони пронеслися по Оклахомі, Айові та Канзасу.

У самій лише Оклахомі без електрики залишилося майже 16 тисяч осіб.

Прогнозують, що можуть утворитися нові торнадо, бо в регіоні грозова погода.

Кілька тижнів тому потужний торнадо пронісся південним сходом Міссурі — загинуло п’ять людей. Також минулого місяця торнадо спустошив місто Роллінг-Форк, що в штаті Міссісіпі, зруйнувавши десятки будинків і вбивши 26 людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Смертоносний торнадо зруйнував міста в американському штаті ОклахомаЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: