02.07.2024
Телеканал NTD

У ЄС затвердили історичні обмеження на імпорт, пов’язаний із вирубуванням лісів

У ЄС затвердили історичні обмеження на імпорт, пов'язаний із вирубуванням лісів

Європарламент схвалив закон про вирубування лісів. Він забороняє імпорт до ЄС кави, яловичини, сої та інших..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Європарламент схвалив закон про вирубування лісів. Він забороняє імпорт до ЄС кави, яловичини, сої та інших товарів, які мають стосунок до знищення лісів.

Закон вимагатиме від компаній, які продають товари до Євросоюзу, довести, що їхнє виробництво не пов’язане із землями, на яких ліси вирубали після 2020 року. Інакше їм загрожують величезні штрафи.

Нові правила застосовуватимуть щодо сої, яловичини, пальмової олії, деревини, какао, кави, каучуку, вугілля, а також шкіри, шоколаду й меблів.

Деякі країни вже висловили невдоволення щодо цього закону. Серед них Малайзія та Індонезія, які вироблять пальмову олію, а ЄС — третій за величиною імпортер цього продукту у світі. І як уважають у малайзійському та індонезійському урядах, їм навмисно перекривають доступ на європейський ринок.

Малайзія вже оголосила, що у відповідь може призупинити експорт пальмової олії до Євросоюзу. Водночас дрібні виробники попереджають, що не зможуть довести, на яких землях було вирощено їхню продукцію.

Закон остаточно поки не ратифіковано. Його схвалив лише Європарламент. Документ ще мають затвердити національні уряди. Щойно це станеться, великі компанії матимуть 18 місяців, щоб довести екологічність своєї продукції, а дрібні — два роки.

Дотримання правил перевірятиме кожна країна ЄС окремо. Компанії, що порушать закон, може бути оштрафовано на суму до 4 % їхнього обороту в Євросоюзі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС затвердили історичні обмеження на імпорт, пов’язаний із вирубуванням лісівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВеликі повені на півночі Іраку: є загибліООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора Орбана

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: