28.01.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі вирують на кордоні Іспанії та Франції

Лісові пожежі вирують на кордоні Іспанії та Франції

Вогонь підбирається до каталонського міста Портбоу, що на кордоні з Францією. Лісова пожежа почалась на французькій..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Вогонь підбирається до каталонського міста Портбоу, що на кордоні з Францією. Лісова пожежа почалась на французькій території, а в неділю перекинулася на Іспанію. Жителі кількох ферм мусили евакуюватися. Повідомлень про загиблих чи постраждалих немає.

За даними іспанських медіа, по обидва боки кордону вже вигоріло щонайменше 750 гектарів землі. У зоні лиха призупинено залізничне сполучення. Також перекрито автодороги.

Вогонь гасить понад 350 рятувальників. Влада Каталонії відправила дев’ять пожежних бригад на допомогу французьким колегам.

Водночас ще одна пожежа спалахнула на узбережжі Середземного моря. Вона загрожує французькому місту. Для гасіння спрямовано сотні працівників екстрених служб.

Минулого літа Європа пережила аномально спекотну та посушливу погоду. Це призвело до лісових пожеж у багатьох країнах. Найбільше постраждала Греція, Португалія, Франція та Іспанія. Згоріли десятки тисяч гектарів лісу.

Після літньої посухи рясні опади не прийшли. Як наслідок, у Франції та Іспанії пожежі тривали всю зиму.

Французька влада попередила громадян, що цього літа посуха може бути ще більшою. Раніше вона запровадила обмеження на споживання води в чотирьох департаментах, що на півдні країни. Такі заходи можуть зачепити й інші регіони Франції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі вирують на кордоні Іспанії та ФранціїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Французькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: