19.05.2024
Телеканал NTD

Іспанка провела в печері 500 днів і нарешті вийшла назовні

Іспанка провела в печері 500 днів і нарешті вийшла назовні

50-річна іспанська спортсменка-екстремалка підіймається на поверхню, провівши 500 днів у печері, що коло Гранади. Вона була..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

50-річна іспанська спортсменка-екстремалка підіймається на поверхню, провівши 500 днів у печері, що коло Гранади. Вона була на глибині 70-ти метрів і не контактувала із зовнішнім світом.

Під час експерименту, за яким уважно стежили науковці, вона намагалася більше дізнатися про можливості людського розуму, а ще про ритми сну й неспання.

Беатріс Фламіні — альпіністка. Вона побила світовий рекорд із найтривалішого перебування в печері. Коли вона спустилася всередину, їй було 48 років. Під землею вона відсвяткувала два дні народження.

Водночас зовсім нічого не знала про останні світові події, включно з війною в Україні, катаклізмами та смертю Єлизавети II.

Виступаючи після виходу назовні, вона назвала свій досвід «відмінним і неперевершеним». Водночас додала, що півтора року мовчала й не приймала душу.

[Беатріс Фламіні, альпіністка-екстремалка]:
«Я досі у 21-му листопада 2021 року й не знаю, що сталося у світі. Я вийшла з печери. Не маю жодного уявлення про те, що сталося. Для мене все ще 21 листопада 2021, коли ви були в масках, коли був ковід».

Під землею Беатріс займалася спортом, щоб тримати себе у формі, малювала та в’язала. Вона прочитала 60 книг та випила 1000 літрів води. Водночас документувала своє життя на камеру.

Вона перебувала під постійним наглядом психологів, спелеологів та фізіотерапевтів. Однак вони не вступали з нею в контакт.

Її досвід уже використали науковці університетів Гранади та Альмерії, а також мадридської клініки сну.

Вони вивчали, як соціальна ізоляція і дезорієнтація в часі впливають на нейропсихологічні та когнітивні функції організму. І як це позначається на ритмах сну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанка провела в печері 500 днів і нарешті вийшла назовніЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахЯк угорці повертаються до сільського життяМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: