20.10.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку призначили відповідальну особу з питань винищення щурів

У Нью-Йорку призначили відповідальну особу з питань винищення щурів

У вічній війні Нью-Йорка проти пацюків з'явився новий командувач. Мер Ерік Адамс оголосив, що працівницю відділу..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У вічній війні Нью-Йорка проти пацюків з’явився новий командувач.

Мер Ерік Адамс оголосив, що працівницю відділу освіти Кетлін Корраді призначили першою в історії Нью-Йорка відповідальною особою з питань винищення щурів.

Вона керуватиме боротьбою з пацюками в найгустонаселенішому місті округу.

[Кетлін Корраді, відповідальна особа з питань винищення щурів]:
«Ви бачитимете мене частіше, а щурів — рідше. Більше жодних брудних бордюрів, недоглянутих територій чи зухвалого копання нір. У місті з’явився новий шериф. І ми разом відправимо пацюків пакувати валізи».

Мер Ерік Адамс і сам часто проявляє свою велику нелюбов до щурів. Торік він оголосив про нову вакансію борця з пацюками з річною зарплатою до 170 тисяч доларів.

Нова уповноважена — колишня вчителька. Але вона не новачок у боротьбі з пацюками. Раніше вона керувала винищенням гризунів у державних школах міста.

Згідно з міськими даними, останніми роками кількість пацюків у Нью-Йорку різко зросла. Дехто вважає, що цьому посприяли протикоронавірусні обмеження, через які кафе подавали клієнтам їжу на тротуари.

Обсяг популяції в місті точно невідомий. Дослідження 2014 року показало, що ця кількість становить коло двох мільйонів, тобто по одному щуру на чотирьох мешканців.

Для боротьби з гризунами Адамс ужив й інших заходів.

Так, його адміністрація обмежила проміжок часу, упродовж якого мішки зі сміттям можуть лежати на тротуарах, поки їх не вивезуть. Також вона розпочала програму компостування, спрямовану на зменшення обсягу харчових відходів.

Утім, щури виявилися хитрим противником. Вони ховаються в міських лабіринтах тунелів метро та провулків.

[Кетлін Корраді, відповідальна особа з питань винищення щурів]:
«Щури міцні, але жителі Нью-Йорка ще міцніші. Тому треба об’єднатися, щоб досягти успіху».

Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку призначили відповідальну особу з питань винищення щурівБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Ядерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: