27.02.2024
Телеканал NTD

Велоперегони «Тур Швейцарії» через епідемію зробили віртуальними

Велоперегони «Тур Швейцарії» через епідемію зробили віртуальними

Швейцарський велоперегонник Кіліан Франкіні в спортивній екіпіровці виходить на балкон і сідає на велотренажер. Він бере..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Швейцарський велоперегонник Кіліан Франкіні в спортивній екіпіровці виходить на балкон і сідає на велотренажер. Він бере участь у віртуальних п’ятиденних перегонах разом з іншими спортсменами з різних країн світу.

Вони мали виступити в червні на шосейних змаганнях «Тур Швейцарії». Але перегони скасували через епідемію коронавірусу. Таке сталося вперше за останні 75 років. Однак організатори вирішили дати спортсменам можливість узяти участь у змаганнях віддалено.

[Кіліан Франкіні, велоперегонник]:
«Відчуття зовсім не так. Не бачиш інших перегонників, їхніх облич і того, як їм важко. Страждаєш на самоті. Гадаю, це схоже на перегони з роздільним стартом. Їдеш сам по собі. Можна побачити інших на комп’ютері, і це не схоже на справжні змагання, але це весело».

Кіліан каже, що віртуальні перегони його надихнули.

[Кіліан Франкіні, велоперегонник]:
«Іноді важко знайти стимул, бо немає мети для тренування. Тому не завжди хочеться сідати вранці на велосипед і крутити педалі».

Спортсмен виступає за французьку команду Groupama-FDJ. Зараз йому найбільше хочеться знати, як Міжнародний союз велосипедистів розпланує перегони. Відомо, що шосейну багатоденку «Тур де Франс» уже відклали й планують провести з 29 серпня по 20 вересня. Утім, деякі епідеміологи сумніваються, що на той час ситуація з пандемією нормалізується.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: