29.03.2024
Телеканал NTD

98-річний французький терапевт лікує й під час епідемії

98-річний французький терапевт лікує й під час епідемії

98-річний французький лікар Крістіан Шене відомий тим, що навіть у такому поважному віці все ще лікує..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

98-річний французький лікар Крістіан Шене відомий тим, що навіть у такому поважному віці все ще лікує людей. Медик не покинув пацієнтів і під час епідемії коронавірусу. Він консультує їх телефоном або через інтернет із поліклініки в містечку Шевії-Ларю.

Терапевт скасував особисті прийоми після того, як до нього прийшло двоє пацієнтів із COVID-19.

[Крістіан Шене, лікар]:
«Я спілкувався з кількома хворими людьми, які мали позитивний аналіз. Було би дивно, якби я не заразився. Деякий час у мене проявлялися симптоми».

Лікар вимушено пішов на двотижневий карантин. Та потім знову повернувся до роботи. Він також знову почав відвідувати будинок для колишніх церковних служителів похилого віку. Попри ризик нового зараження, Крістіан не хоче скасовувати візити. Туди він ходить майже 70 років.

[жителька Шевії-Дарю]:
«Я знаю його в обличчя, та ніколи не була його пацієнткою. Ви, певне, чули про нього. Він незвичайна людина. У такому поважному віці має ясний розум і життєрадісний настрій».

Спалах коронавірусу змусив Крістіана розчаруватися в сучасній охороні здоров’я Франції. Він нарікає на те, що неможливо визначити всіх хворих та ізолювати всіх заражених. На думку лікаря, медики відчувають себе безсилими.

[Крістіан Шене, лікар]:
«Я ніколи не переживав такого. Я застав після війни повернення епідемії тифу, але заражених медиків було дуже мало. Ми мали маски, були добре захищеними. Насправді, мали протигази. Було важко, але ми не заразилися. Ізолювали хворих і їх лікували».

Крістіан родом із міста Анже, що на заході Франції. Спочатку був зварювальником, але незабаром вивчився на рентгенолога, а потім почав працювати терапевтом. Цього року лікарю виповниться 99 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

98-річний французький терапевт лікує й під час епідеміїЯку країну визнали найщасливішоюКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: