28.05.2024
Телеканал NTD

Один день боротьби з коронавірусом: медпрацівники розповідають про найскладніше

Один день боротьби з коронавірусом: медпрацівники розповідають про найскладніше

Медпрацівники одного зі шпиталів американського штату Меріленд уже багато тижнів лікують пацієнтів із коронавірусом. Провідувати хворих..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Медпрацівники одного зі шпиталів американського штату Меріленд уже багато тижнів лікують пацієнтів із коронавірусом. Провідувати хворих не можна. Медсестри й лікарі розповідають, що, як їм здається, було найскладнішим на зміні.

[Джулія Трейнер, медсестра]:
«Я би сказала, що найскладніше було, коли я вставила трубку в трахею моєї пацієнтки, бо вона більше не могла дихати самостійно. Після цього ми зателефонували її чоловікові, який, звісно, не міг її відвідати, адже це заборонено. Я притулила телефон до вуха пацієнтки, і він казав, що дуже палко її кохає. А потім мені треба було витирати їй сльози — вона плакала».

[Тіффані Фер, медсестра]:
«Однією з найскладніших митей було бачити родича пацієнта з COVID, який прощався з ним через iPad. Це було важко. Не можу уявити, наскільки непросто, коли прощаєшся з кимось і не можеш його побачити, а потім людина вмирає».

[Трейсі Вілсон, фельдшерка]:
«Стан мого пацієнта сьогодні дуже погіршився, і я мусила зателефонувати його дружині й про це сказати. І вона не могла прийти й побачити його попри те, що просила й благала їй це дозволити».

[Лая Мерінг, медсестра]:
«Важко бачити молодих мам (із COVID), які щойно народили. Ми допомагаємо їм зціджувати молоко, бо вони не можуть бути зі своїми новонародженими дітьми. Боляче усвідомлювати, як їм дуже не вистачає рідних».

[Шеріл Мек, медсестра]:
«Коли думаєш про всіх тих пацієнтів, яких бачила вчора, то починаєш розуміти, що вірус зачіпає не лише літніх. Він зачіпає всіх. Він зачіпає спортсменів, сильних людей без супутніх захворювань. Він може торкнутися будь-кого».

[Мартіна Белл, фельдшерка]:
«Найскладніше — доглядати своїх колег. Дуже страшно, коли розумієш, що на їхньому місці могла опинитися я, і тепер мені потрібно їх лікувати. Також страшно, коли розумієш, що, якщо захворіють лікарі, то не буде кому піклуватися про інших».

[Ернест Кепеднген, медбрат]:
«Найскладніше під час зміни було бачити пацієнтів із COVID, які були безпорадними й умирали на самоті далеко від своїх родичів».

За офіційними даними, у США найбільше хворих, а також померлих від коронавірусу серед усіх країн світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Один день боротьби з коронавірусом: медпрацівники розповідають про найскладнішеМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуЯку країну визнали найщасливішою2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: