27.01.2024
Телеканал NTD

Венесуельські мігранти перебираються з Еквадору на батьківщину та до інших країн регіону

Венесуельські мігранти перебираються з Еквадору на батьківщину та до інших країн регіону

Карантин і брак роботи змушують венесуельських мігрантів залишати Еквадор. Люди вирішують повернутися на батьківщину чи ж..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Карантин і брак роботи змушують венесуельських мігрантів залишати Еквадор. Люди вирішують повернутися на батьківщину чи ж відправитися до інших країн Латинської Америки.

В Еквадорі, де живе 17 мільйонів 400 тисяч осіб, підтверджено понад 10 тисяч випадків зараження коронавірусом.

Пандемія завдала великого удару економіці цієї нафтовидобувної країни, а також її системі охорони здоров’я. Так у найбільшому місті Гуаякіль бригади швидкої допомоги не встигають забирати з будинків та вулиць тіла померлих.

Водночас венесуельські мігранти, які мільйонами покинули батьківщину, рятуючись від економічної кризи, тепер знову бідують. В інших країнах вони зазвичай працюють неофіційно. Деякі випрошують милостиню на вулицях. А тепер, коли запровадили карантин, і ці джерела доходу майже повністю перекрито.

[Еглет Нода, співробітниця організації підтримки мігрантів]:
«Ці сім’ї невидимі в умовах пандемії. Вони страждають, бо їх виселяють з орендованих квартир, серед них є вагітні, у когось на руках діти, і їм не вистачає їжі».

Чимало мігрантів сподіваються, що зможуть потрапити до інших країн регіону й знайти там заробіток. Однак головна проблема в тому, що багато кордонів закрито через коронавірус. Утім, якщо комусь і вдасться знайти лазівки й таємні стежки, немає жодної гарантії, що в сусідніх країнах ситуація з працевлаштуванням ліпша.

Якщо ж мігрантам вдасться перебратися за допомогою гуманітарних організацій, їх, найімовірніше, відправлять на карантин до тимчасових таборів, які є біля багатьох кордонів.

Влада Венесуели вже оголосила, що очікує повернення близько 15 тисяч своїх громадян. Це лише мала частина з п’яти мільйонів венесуельців, які покинули країну останніми роками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельські мігранти перебираються з Еквадору на батьківщину та до інших країн регіонуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: