28.05.2024
Телеканал NTD

Кур’єр і кухар: як японський комік виживає в умовах пандемії

Кур'єр і кухар: як японський комік виживає в умовах пандемії

44-річний японський комік Тайга Фукутані чекає нового замовлення з Uber Eats біля закладу швидкого харчування в..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

44-річний японський комік Тайга Фукутані чекає нового замовлення з Uber Eats біля закладу швидкого харчування в Токіо. Каже, що грошей на життя вистачає, якщо розвозити від п’яти замовлень щодня.

До пандемії Тайга виступав на всіляких розважальних заходах і в пабах. Також бував на телебаченні. Його знають як коміка, що пародіює стиль Елвіса Преслі. Однак тепер роботи у сфері розваг зовсім немає.

[Тайга Фукутані, комік]:
«Як артист я взагалі зараз не виступаю. Театри й концертні паби закриті».

Кілька днів на тиждень Тайга також працює в місцевому ресторані. Так він має додатковий заробіток. Однак через пандемію доходи закладу впали вдвічі. Для коміка це означає менше робочих змін.

[Тайга Фукутані, комік]:
«Життя дуже важке. Я заробляю чверть того, що було раніше».

Тайга каже, що хоче звернутися по допомогу, яку держава обіцяла виділити всім постраждалим. Однак не впевнений, що йому її дадуть.

[Тайга Фукутані, комік]:
«Жодних гарантій. Не впевнений, що уряд мені повірить, коли спробую пояснити, скільки роботи втратив. Не знаю, що робити».

Фукутані живе з дружиною й однорічним сином у невеликій квартирці площею 35 квадратних метрів. Він намагався ізолювати свою сім’ю, щоб вона не заразилася. Але на вулицю однаково доводиться виходити.

[Тайга Фукутані, комік]:
«Моя квартира дуже маленька, тому дитина не може довго тут залишатися. Я воджу її до найближчого парку. Але на метро ми не їздимо. Ходимо лише околицями».

Фукутані — один із багатьох коміків не лише в Японії, але й у всьому світі, які залишилися без роботи під час пандемії. Він сподівається, що вже скоро зможе повернутися на сцену.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кур’єр і кухар: як японський комік виживає в умовах пандеміїУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівКанада обмежить час роботи для іноземних студентівМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: