19.03.2024
Телеканал NTD

Угандійський журналіст став фермером і тепер вирощує бамбук

Угандійський журналіст став фермером і тепер вирощує бамбук

Цей пишний бамбуковий ліс — дітище колишнього журналіста Ендрю, який став фермером. Він посадив його за..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Цей пишний бамбуковий ліс — дітище колишнього журналіста Ендрю, який став фермером. Він посадив його за 65 кілометрів від столиці Уганди.

Чоловік сподівається, що це допоможе зробити внесок у захист довкілля. Це гостра проблема в цій східноафриканській країні.

У 2010 році ліси в Уганді покривали площу шість мільйонів 930 тисяч гектарів. Це була майже третина території країни.

За 2021 рік ця площа скоротилася майже на 50 тисяч гектарів. А загалом було знищено понад мільйон гектарів. Такі дані наводить Міжнародний валютний фонд.

Ліси вирубують для сільськогосподарських угідь чи забудови. Часто незаконно. Відновлюють деградовані землі також найчастіше самотужки.

Ендрю каже, що бамбук швидко росте й може адаптуватися до різних погодних умов.

[Ендрю Ндавула Калема, фермер]:
«Він може поглинати на 30 % більше вуглекислого газу та генерувати на 30 % більше кисню. Він може дуже швидко створити зелений ефект і знизити навантаження на наші дорогоцінні дерева».

Останніми роками Ендрю модернізував свою бамбукову ферму, яку він заснував у 2009 році як хобі. Тепер бамбук приносить йому прибутки.

[Ендрю Ндавула Калема, фермер]:
«Головна проблема в тому, що ціна саджанців бамбука все ще дуже висока — коло долара. Деякі коштують ще дорожче — 10 доларів».

Фермер не лише вирощує бамбук, а й запрошує на ферму студентів та школярів. Каже, що молоде покоління буде послом у галузі вирощування бамбука.

[Юліус Ссебігаю, стажист на фермі]:
«Коли бамбук скидає листя, воно залишається під ним і розкладається далі. Це додає поживних речовин ґрунту, тому не треба багато гною чи добрив».

Бамбук відомий міцністю і довговічністю. З нього виготовляють тисячі речей, навіть велосипедні рами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угандійський журналіст став фермером і тепер вирощує бамбукООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Конфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: