26.11.2024
Телеканал NTD

Австралія закликає розслідувати причини виникнення пандемії

Австралія закликає розслідувати причини виникнення пандемії

Прем'єр-міністр Австралії намагається заручитися підтримкою західних країн, таких як США, Німеччина та Франція, щоби провести міжнародне..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Прем’єр-міністр Австралії намагається заручитися підтримкою західних країн, таких як США, Німеччина та Франція, щоби провести міжнародне розслідування причин виникнення пандемії коронавірусу. Це він обговорив із лідерами країн у телефонних бесідах.

Офіційна Канберра, як і Вашингтон, уважає, що до глобального розповсюдження вірусу призвело те, що компартія Китаю пізно повідомила світу про його небезпеку.

Австралійський уряд обмірковує, чи варто наділяти Всесвітню організацію охорони здоров’я такими повноваженнями, які б дали їй змогу відправляти своїх інспекторів для перевірки, не чекаючи згоди влади країни.

Водночас президент Франції вже сказав, що зараз головне завдання — перемогти пандемію. А потім можна буде шукати винних. Такі коментарі звучать і від Великої Британії.

Пекін усі звинувачення відкидає, а також каже, що австралійські законодавці йдуть на поводу у США.

Білий дім раніше жорстко розкритикував Китай за його реакцію на епідемію.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Китай не поділився інформацією, яку мав. Замість цього він приховав, наскільки небезпечною є хвороба. Він упродовж місяця не повідомляв про можливість передання вірусу від людини до людини, поки хвороба не поширилася до всіх провінцій Китаю. Щоб не дати тестувати нові проби, він піддавав цензурі тих, хто намагався попередити світ. І він також знищив ті проби, які вже були».

Вашингтон тимчасово перестав фінансувати ВООЗ, позбавивши організацію найбільшого членського внеску. На думку уряду США, Всесвітня організація охорони здоров’я не тільки не поставила під сумнів заяви КНР, але ще й хвалила Китай за ефективне стримування епідемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія закликає розслідувати причини виникнення пандеміїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: