18.06.2024
Телеканал NTD

Новонароджену диво-дівчинку повернули мамі через два місяці після землетрусу в Туреччині

Новонароджену диво-дівчинку повернули мамі через два місяці після землетрусу в Туреччині

Майже через два місяці після землетрусу в Туреччині цю врятовану з-під завалів дитину готують до зустрічі..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Майже через два місяці після землетрусу в Туреччині цю врятовану з-під завалів дитину готують до зустрічі з її мамою.

Увесь цей час маля жило під ім’ям Гізем, що з турецької перекладається як «загадка». Але згодом завдяки ДНК-тесту вдалося знайти її сім’ю. Мати дівчинки лежить у лікарні міста Адана.

Дитя везуть на довгоочікувану зустріч з Анкари в президентському літаку.

Невелика подорож на автомобілі. На руках її тримає міністр у справах сім’ї і соціальних послуг Туреччини Дер’я Яник.

Й ось дівчинку вже несуть у палату до її матері. З’ясувалося, що дитину звуть Вєтін. Вона опинилася в руках своєї мами Ясемін Бегдаш через 54 дні після лиха.

[Дер’я Яник, міністр у справах сім’ї і соцпослуг Туреччини]:
«Наші зусилля з пошуку сімей знайдених дітей включали й маленьку Гізем. 15 березня, коли її мама проходила лікування в міській лікарні, ми зрозуміли, що може бути збіг ДНК. Після цього ми визначили, що її мати — Ясемін, і почали необхідний процес».

Нині дитині три з половиною місяці. Коли її діставали з-під завалів будівлі провінції Хатай, вона була дуже крихітною. Під уламками провела коло п’яти днів, причому серйозних проблем зі здоров’ям у неї не виявили.

Батько та двоє братів дівчинки внаслідок землетрусу загинули.

Загалом лихо в Туреччині та Сирії забрало життя понад 56 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новонароджену диво-дівчинку повернули мамі через два місяці після землетрусу в ТуреччиніНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золота

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: