28.01.2024
Телеканал NTD

Вогонь і далі палає на вулицях Парижа

Вогонь і далі палає на вулицях Парижа

Вогонь і далі палає на вулицях Парижа. Уже понад тиждень протестувальники влаштовують заворушення та погроми не..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Вогонь і далі палає на вулицях Парижа. Уже понад тиждень протестувальники влаштовують заворушення та погроми не лише в столиці, а й в інших містах Франції. Вони вимагають скасувати підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Недавно законопроєкт ухвалили в обхід парламенту. Це спричинило ще більше обурення.

Страйки призвели до того, що було скасовано сотні залізничних та авіарейсів. Не виходять працювати представники багатьох професій, зокрема вчителі.

Загалом у Парижі протести проходять мирно. Але невеликі групи протестувальників б’ють вітрини, псують вуличні меблі та вступають у сутички з поліцією.

У Нанті, що на заході Франції, поліція застосувала сльозогінний газ.

А в Нормандії, яка на півночі країни, робітники блокують постачання пального із заводів однієї з найбільших нафтогазових компаній світу.

[Алексіс Антоніолі, представник нафтогазової компанії]:
«Для нас попередня пенсійна реформа, яка була 10–12 років тому, уже була неприйнятною. Ми хочемо, щоб пенсійний вік становив 60 років, а для тих, хто працює у важких умовах, — 55».

Міністр внутрішніх справ повідомив, що в усій країні дістало травми понад 120 поліціянтів. Коло 80 протестувальників арештовано.

Виступи проти пенсійної реформи почались у Франції ще в січні. Але після того, як уряд провів зміни без голосування в парламенті, заворушення стали запеклішими.

Водночас Макрон після тижневого мовчання нарешті заявив, що твердо стоятиме на своєму. Він обіцяє, що закон набуде чинності до кінця року.

Профспілки ж закликали вийти на вулиці у вихідні, а 28 березня влаштувати загальнонаціональний страйк. Водночас саме цього дня британський король Карл III має вирушити потягом із Парижа до Бордо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вогонь і далі палає на вулицях ПарижаСвітові ціни на какао б’ють рекордиІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: