28.07.2024
Телеканал NTD

ООН проводить Конференцію з водних ресурсів — першу майже за півстоліття

ООН проводить Конференцію з водних ресурсів — першу майже за півстоліття

ООН організувала першу з 1977 року Конференцію з водних ресурсів. Її мета — знайти вихід із..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

ООН організувала першу з 1977 року Конференцію з водних ресурсів. Її мета — знайти вихід із водної кризи на планеті, зокрема, забезпечити доступ до чистої питної води для всіх людей та дбайливе ставлення до цього ресурсу. Конференція проходить у Нью-Йорку.

За даними ООН, чверть населення земної кулі користується небезпечною питною водою, а половина людства живе в антисанітарних умовах. Водночас потреба у воді щороку збільшується, бо населення планети зростає.

Генеральний секретар ООН закликав уряди всіх країн розробляти та запроваджувати плани щодо збереження водних ресурсів. Він також пропонує розвивати міжнародну співпрацю в цьому питанні.

Міністр довкілля Італії виклав на конференції свої плани. У країні вже виділили понад чотири мільярди євро для боротьби з водною кризою та розпочали кілька проєктів. Також Італія допомагатиме країнам, що розвиваються.

[Джильберто Пікетто Фратін, міністр довкілля Італії]:
«Торік наше міністерство довкілля виділило 69 мільйонів євро на проєкти в галузі міжнародного співробітництва. Ми схвалили більш як 50 таких проєктів, приділяючи головну увагу регіонові Сахель, країнам Африки на південь від Сахари, Середземноморському регіонові та малим державам, що розвиваються».

Кілька тижнів тому Італія підписала з Ефіопією угоду, згідно з якою виділить цій країні понад 30 мільйонів євро. Гроші підуть на поліпшення управління водними та земельними ресурсами та створення робочих місць.

Водночас Генсек ООН закликає країни оновлювати інфраструктуру водопостачання та очисних споруд, а також запроваджувати нові методи перероблення та збереження води. Також він заявив, що міжнародні фінансові організації повинні надавати підтримку тим країнам, які не мають грошей на поліпшення роботи систем водопостачання та санітарії.

За підсумками конференції ухвалять «Порядок денний дій щодо води», у межах якого країни візьмуть на себе зобов’язання вживати заходів для збереження водних ресурсів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН проводить Конференцію з водних ресурсів — першу майже за півстоліттяПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: