Пекін накрили піщані бурі

Пекін накрили піщані бурі

Великі піщані бурі накрили кілька провінцій Китаю, зокрема столицю. У Пекіні дуже погіршилася видимість, а будівлі..

Дата завантаження: 2024-04-27

Великі піщані бурі накрили кілька провінцій Китаю, зокрема столицю. У Пекіні дуже погіршилася видимість, а будівлі й дороги вкрило товстим шаром пилу.

У місті, де живе понад 21 мільйон осіб, випустили жовте попередження про небезпеку. Такі ж зробили й у низці провінцій, зокрема в Шаньсі, Хебеї, Хейлунцзяні, Ляоніні, Хенані та Цзянсу.

Водіїв закликали їздити обережно. Водночас перехожі кажуть, що попри бурі, запах пилу в метро й пісок на одязі вони мусять і далі вести звичайне життя.

[жителька Пекіна]:




«У метро пахне пилом. Коли виходжу назовні, він не дуже відчувається. Якщо ж їхати велосипедом, то трохи холодно. Ось і все».

[житель Пекіна]:
«Коли сьогодні вийшов надвір, то побачив, що повітря брудне, всюди пил. На вигляд це серйозно. Але коли вирушаю кудись, то зазвичай їду на метро, тож наслідки піщаної бурі мене не дуже зачіпають. Мабуть, найнеприємніше те, що на тіло осідає більше пилу».

Індекс якості повітря в Пекіні становить коло 500 мікрограмів на кубічний метр. Як уважають, це небезпечно для здоров’я.

Піщані бурі в районі Пекіна нерідко бувають в березні та квітні через близькість пустелі Гобі. Цьому сприяє і масштабне вирубування лісів у всьому північному Китаї.