21.12.2024
Телеканал NTD

Велопробіг на захист ґрунту: нідерландець проїде 30 000 км і відвідає 30 країн

Велопробіг на захист ґрунту: нідерландець проїде 30 000 км і відвідає 30 країн

Нідерландець Ренс Гуде все продав, сів на велосипед і подався рятувати Землю, а точніше — ґрунт...

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Нідерландець Ренс Гуде все продав, сів на велосипед і подався рятувати Землю, а точніше — ґрунт. Його подорож починається в Лондоні. Звідси він вирушає до міста Коїмбатур, що на півдні Індії.

Ренс за фахом садівник, тож проблеми з ґрунтом йому не чужі. Продовольча організація ООН попереджає, що через ерозію ґрунту до 2050 року виробництво сільськогосподарських культур може знизитися на 10 %.

[Ренс Гуде, садівник і велосипедист]:
«Я вирішив, що можу зробити більше. Я люблю кататися на велосипеді, тому подумав: “Треба зважитися на щось божевільне. Сісти на велосипед і просто зробити це”».

Ренс подорожуватиме два роки. За цей час проїде 30 країн і подолає 30 тисяч кілометрів. Дорогою спілкуватиметься з місцевими жителями, проводитиме зустрічі зі школярами та фахівцями різних галузей.

[Ренс Гуде, садівник і велосипедист]:

«Це дуже нагальне питання, бо якщо не вжити якихось заходів зараз, то ґрунт і далі деградуватиме. Майбутні покоління дуже постраждають».

Глобальний рух «Врятуємо ґрунт» започаткував індійський йог Садхгуру. Він перший, хто здійснив подорож у межах цього проєкту. Вона тривала три місяці. Садхгуру проїхав на мотоциклі 27 країн.

Наступною вирушила француженка Наталі Массе. Вона пересувалася велосипедом. Наталі проїхала 8000 кілометрів і побувала в Італії, Словенії, Хорватії, Сербії, Болгарії і Туреччині. Подорож закінчилася в Коїмбатурі, що в Індії.

Ерозія ґрунту відбувається через сильні вітри й рясні дощі, використання техніки й хімікатів, а ще розростання міст. Зі слів експертів, уже третина орних земель світу більше не придатна для сільського господарства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велопробіг на захист ґрунту: нідерландець проїде 30 000 км і відвідає 30 країнЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активності

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: