11.03.2024
Телеканал NTD

Човен-прибиральник очищає море поруч із пляжами Балі

Човен-прибиральник очищає море поруч із пляжами Балі

Цей незвичайний човен щойно спустили на воду біля пляжів індонезійського острова Балі. Відтепер він очищатиме прибережні..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Цей незвичайний човен щойно спустили на воду біля пляжів індонезійського острова Балі. Відтепер він очищатиме прибережні води від сміття. Проєкт започаткував француз Іван Бурньон, який захоплюється вітрильним спортом.

Років десять тому чоловік приїхав на Балі відпочити, але був неприємно здивований.

[Іван Бурньон, засновник проєкту]:
«Я відкрив для себе цей прекрасний острів, але мене розчарувало пластикове сміття. Я пообіцяв знайти спосіб, як зібрати пластик, і повернутися».

Бурньон із командою працювали над проєктом із 2016 року. Результатом стало судно, яке може збирати з поверхні води тверде сміття, харчові відходи та навіть нафту.

[Іван Бурньон, засновник проєкту]:

«Це перший човен, але маємо надію, що прибуде ще кілька. Це треба острову Балі та всій Індонезії. І я впевнений, що цей човен на Балі стане найкращим прикладом для інших країн».

Проблема забруднення природи пластиком в Індонезії дуже гостра. Ця країна посідає друге місце після Китаю за обсягом пластикових відходів, що потрапляють у моря.

[турист із Тайваню]:
«Гадаю, ми мусимо припинити викидати сміття в море, менше використовувати пластикові пакети й менше випускати пластикові вироби».

[житель Балі]:
«Я серфер, і мені заважає сміття на пляжі й особливо у воді. Біля берега чимало пластикових відходів. Вони забруднюють воду, і це непокоїть нас, серферів, і тих, хто там плаває».

Човен призначений для роботи в спокійних водах: у портових зонах, озерах, мангрових заростях, на річках і каналах, а ще в морі, але не далі, ніж за десять кілометрів від узбережжя.

Автор проєкту має намір використати 2000 таких човнів у різних регіонах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Човен-прибиральник очищає море поруч із пляжами БаліНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНа Кубі закінчується паливо?Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: