21.12.2024
Телеканал NTD

Воскова статуя короля Чарльза III з’явилася в музеї Гревен у Парижі

Воскова статуя короля Чарльза III з'явилася в музеї Гревен у Парижі

Воскова постать Чарльза III поповнила колекцію музею Гревен, що в Парижі. Це певною мірою компенсує те,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Воскова постать Чарльза III поповнила колекцію музею Гревен, що в Парижі. Це певною мірою компенсує те, що сам король скасував візит до Франції, де тривають протести проти пенсійної реформи.

Британського монарха зобразили в кілті зі спораном — сумкою-гаманцем, а також із ножем скінду, який є частиною шотландського національного костюма.

[Рішар Дюкло, творець воскової фігури Чарльза III]:
«Короля часто бачать у кілті. Гадаю, йому подобається його носити. Я не питав його особисто, але впевнений, що це так. Інакше він би його не носив. Ми відтворили це вбрання, бо воно романтичніше й символічніше, ніж просто костюм».

Фігуру Чарльза III створили за фотографіями з інтернету. Монарха вирішили зобразити літнім. Тепер статуя стоїть недалеко від воскової фігури Єлизавети II.

Королева померла торік у вересні. Після цього принц Чарльз став королем Чарльзом III. Коронацію заплановано на 6-те травня.

Музей воскових фігур працює в Парижі з 1882 року. Його створили за прикладом Музею мадам Тюссо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Воскова статуя короля Чарльза III з’явилася в музеї Гревен у ПарижіВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіПінболом захоплюється дедалі більше молодіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: