15.12.2024
Телеканал NTD

Уперше з початку пандемії: японці вишли на пікнік, щоб помилуватися квітом сакури

Уперше з початку пандемії: японці вишли на пікнік, щоб помилуватися квітом сакури

Спів пташок і рожевий серпанок. Японці сповна насолоджуються цвітінням сакури. Адже в парку «Уено», що в..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Спів пташок і рожевий серпанок. Японці сповна насолоджуються цвітінням сакури. Адже в парку «Уено», що в Токіо, уперше з початку пандемії зняли заборону на пікніки. Сюди поспішають і місцеві жителі, і туристи.

Багато хто займає місця під деревами, щоб насолодитися цвітінням японської вишні. Традицію милуватися сакурою в Японії називають ханамі. Це задоволення триватиме лише сім-десять днів — потім квіт опаде. Тому японці квапляться до парку. Приходять на пікнік із друзями й рідними. Навіть офісні працівники цими днями виходять подихати свіжим повітрям і помилуватися природою.

[жителька Токіо]:
«Відчуваю, як наше життя нарешті повертається в нормальне річище. Тож я по-справжньому щаслива й маю чудовий настрій».

[туристка з Австралії]:

«Ми вперше в Японії. Нам дуже подобається атмосфера й культура. І чудово те, що ми в останній день (нашої поїздки) можемо побачити цвітіння сакури й відчути цю атмосферу».

Цього року в Токіо весна тепла, тож сакура зацвіла на дев’ять днів раніше, ніж зазвичай.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уперше з початку пандемії: японці вишли на пікнік, щоб помилуватися квітом сакуриПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Таїланді бенкетом відзначають День слона

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: