12.05.2024
Телеканал NTD

Андське ведмежа, що народилося в Колумбії, допоможе зберегти рідкісний вид

Андське ведмежа, що народилося в Колумбії, допоможе зберегти рідкісний вид

Це ведмежа — нова надія колумбійських біологів. Воно допоможе зберегти рідкісних андських ведмедів. Дитинча народилося наприкінці..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Це ведмежа — нова надія колумбійських біологів. Воно допоможе зберегти рідкісних андських ведмедів.

Дитинча народилося наприкінці грудня в зоопарку Медельїна. Однак про його появу на світ повідомляють лише зараз. Працівники зоопарку не поспішають радувати громадськість, бо андські ведмежата часто вмирають у перші три місяці життя. З цим малюком усе добре, і він скоро подолає критичну позначку.

[Хорхе Обад, директор зоопарку]:
«Природоохоронний парк оголошує про народження андського ведмежати. Це вразливий вид, який дуже важливий для нашої екосистеми. Маємо приділяти більше уваги його збереженню».

Батьки ведмежати — 9-річна самиця й 5-річний самець. Наразі дитинча живе з мамою в закритому вольєрі. За ним цілодобово спостерігають фахівці.

[Ана Марія Санчес, працівниця зоопарку]:

«У ведмежати вже більш скоординовані рухи, воно потроху пересувається, постійно взаємодіє з мамою, а та про нього дбає і, звичайно ж, годує молоком».

Андський чи очковий ведмідь — єдиний представник своєї родини в Південній Америці. Рідкісний вид занесено до Червоної книги.

Ці ведмеді живуть здебільшого у вологих високогірних лісах західного схилу Анд. Також трапляються на лугових схилах, у низинних саванах і чагарниках.

У родині ведмедевих андські ведмеді найбільш рослиноїдні після великої панди. Вони харчуються травою, листям та плодами. Іноді відвідують кукурудзяне поле. Також залюбки розривають мурашники. Як уважають, андські ведмеді можуть нападати на тапірів, оленів та гуанако.
Коротке посилання на цю сторінку:

Андське ведмежа, що народилося в Колумбії, допоможе зберегти рідкісний видКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШААвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: