13.05.2024
Телеканал NTD

«Клініка для ведмедиків Тедді» розпочала роботу в Брюсселі

«Клініка для ведмедиків Тедді» розпочала роботу в Брюсселі

М'які іграшки лягають під ніж у цій брюссельській лікарні. Тут студенти-медики проводять особливі заняття для дітей,..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

М’які іграшки лягають під ніж у цій брюссельській лікарні. Тут студенти-медики проводять особливі заняття для дітей, щоб ті більше не боялися відвідувати лікарню.

До «Клініки ведмедиків Тедді» приходять сотні дітей віком від 4 до 7 років. Вони приносять свої улюблені іграшки, щоб перевірити їхнє здоров’я.

Нині обстежують помаранчеву мавпочку, на ім’я Маффі.

[Єн-Тхі Буї, студентка медичного університету]:
«Пропоную його обстежити. Подивімося, що в Маффі болить. Це — серце. Ти щось чуєш? Так? Послухаймо легені».

Після первинної консультації іграшки відправляють на рентген та до операційної. Там хірурги імітують операцію.

[Емма, відвідувачка]:
«У неї боліло вухо, і в неї у вусі була цукерка».

Лікарі кажуть, що діти часто бояться лікарень, не розуміючи, що на них чекає. Але «Клініка для ведмедиків Тедді» допомагає заспокоїтися.

[Лорін Ансельмо, медсестра]:
«Дитина в стані стресу частіше відмовлятиметься від співпраці, багато плакатиме, не допомагатиме під час лікування. Тоді як дитина, яка побувала в клініці, ліпше розумітиме, що має статися, а отже, більше нам допомагатиме й прийматиме лікування».

Це вже десятий такий захід. Їх влаштовують із 2012 року. Організатори кажуть, що відтоді в клініці пройшло лікування понад 6000 ведмедиків Тедді.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Клініка для ведмедиків Тедді» розпочала роботу в БрюсселіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Перші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: