13.11.2024
Телеканал NTD

Найщасливішою країною у світі знову стала Фінляндія

Найщасливішою країною у світі знову стала Фінляндія

Фінляндія знову очолила список найщасливіших країн світу. Це місце їй присуджують шостий рік поспіль. Дослідження проводить..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Фінляндія знову очолила список найщасливіших країн світу. Це місце їй присуджують шостий рік поспіль. Дослідження проводить підрозділ ООН. На його основі щорічно виходить Всесвітня доповідь про щастя.

До уваги беруть шість чинників: це ВВП на душу населення, соціальна підтримка, очікувана тривалість життя, свобода громадян, щедрість та рівень корупції.

Згідно зі звітом, більшість людей на планеті, як і раніше, почуваються щасливими. Пандемія, енергетична криза, висока інфляція та війна в Україні цього не змінили.

До першої десятки щасливих країн також увійшла Данія, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Швеція, Норвегія, Швейцарія, Люксембург та Нова Зеландія. Єдиною новою країною в першій двадцятці стала Литва.

Найнещасливішими визнали Афганістан та Ліван. Також наприкінці списку — Індія та Єгипет.

Уперше Всесвітня доповідь про щастя вийшла у 2012 році. Ініціатива спрямована на пошук шляхів стабільного розвитку країн світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найщасливішою країною у світі знову стала Фінляндія40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Свобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого Валентина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: